Vekst og utvikling i Ringsaker

UTVIKLING: Innsenderen fra Høyre er bekymret over at partier i Ringsaker ønsker seg en annen politikk enn det Ap og Høyre står sammen om.

UTVIKLING: Innsenderen fra Høyre er bekymret over at partier i Ringsaker ønsker seg en annen politikk enn det Ap og Høyre står sammen om. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserinnlegg 

Senterpartiet i Ringsaker anklager Høyre for politisk unnfallenhet, og fra Ringsaklista gis administrasjonen i kommunen det glatte lag. Videre etterlyser Helge Vestheim (RL) på sin facebookside motforslag fra Høyre til rådmannens innstillinger i saker som legges frem til politisk behandling.

At Høyre beskyldes for ikke å være konstruktive i opposisjon tar jeg med stor ro. Jeg blir derimot bekymret over enkeltes ønsker om å sementere et fundament for mistillit til en svært dyktig administrasjon.

I norsk politikk har det i etterkrigstiden vært god tradisjon for at Høyre og Ap står sammen om viktige saker. Ringsaker er nok ikke ulikt i så måte. Vi har rett og slett så mye å være enige om, at det blir for dumt å være uenig bare for å være uenig. Jeg undres over om våre kritikere mener at det å stemme imot Arbeiderpartiet i seg selv er et valid politisk fundament og alltid sikrer de beste løsningene?

Hva er vel mer konstruktivt enn at man søker bredt flertall i viktige saker som berører kommunens og innbyggernes fremtid?

Jeg er faktisk fornøyd med at vi klarer å legge bort noe av vår egen prestisje, og ikke er så gjennomideologisert at vi ender opp som politiske utvekster og innviklede kverulanter.

Kommer det gode forslag fra Senterpartiet eller Ringsaklista, ja så skal vi være rause nok til å støtte dem dersom vi er enige.

Jeg er altså ikke bekymret for at Norges to største styringspartier er enige om å holde stø kurs i Ringsaker. Jeg er som sagt mer bekymret over enkeltes ønsker om å sementere et fundament for mistillit til en svært dyktig administrasjon. Sp og RL ser ut til å forsøke å reise en politisk konstruksjon bygd på misnøye, spekulasjon, grunnløs kritikk og behovet for splittelse og egen markering. Slik skaper bare negativitet og flytter fokuset bort fra fellesskapet.

For meg fremstår dette som en langt større trussel mot fortsatt vekst og utvikling i Ringsaker, enn at Høyre bidrar til å sikre flertall på tross av politiske skillelinjer.

Som kommunestyremedlem forvalter jeg og mine 40 medrepresentanter et arbeidsgiveransvar overfor kommunens ansatte. Jeg synes det kan være betimelig å artikulere at jeg er fornøyd. Det tror jeg mange andre også er.

Jeg kjenner meg trygg på at flertallet både i befolkningen og i kommunestyret gjenkjenner og gir sin tilslutning til en fortsatt offensiv og stø kurs for kommunen i årene som ligger foran. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags