Innstramming i AAP-ordningen?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie vil gjøre et forsøk på å overføre håndtering av Arbeidsavklaringspenger (AAP) til kommunene, i første omgang som en prøve for 25 frivillige kommuner.

Det kan være en god idé, såframt de som faktisk kjenner situasjonen til brukerne også får større innflytelse over hjelpetiltakene, slik NAV-reformen i sin tid visstnok var ment å føre til. Den førte til det stikk motsatte. Sånn er det ofte med ord og handling fra styresmaktene.

Faren ved det nye forslaget er at det i realiteten vil fungere som en innstramming i et allerede strengt regime. Eller som Hauglie blir referert av NRK: Kommunene får beholde gevinsten selv, dersom færre enn før får ytelsen, – eller flere får den i kortere tid.

Regjeringen har allerede strammet inn vilkårene for AAP. Det er ingen grunn til å gjøre mer av det. Og det er ingen god idé å gjøre AAP mer avhengig av hver enkelt kommunes økonomi. Dette bør fortsette å være en statlig finansiert ytelse, som skaper gode muligheter for brukere til å finne ut av hvilken tilknytning til arbeidslivet de skal ha videre i livet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags