Vår fauna

Av
DEL

leserinnlegg
Ved å ha en ulvesone er jo lite gjennomtenkt som alt annet rundt dette med ulv. Helsemessig er det negativt for ulven, hvor opphopning av parasitter og andre sykdommer blir forsterket innenfor dette området, som også har større risiko for at dette blir overført til mennesker og husdyr. Så kommer effekten av at byttedyrene blir mer eller mindre borte i dette området, når det er kun her de skal være.

Det merkelige er at forskere som skal være godt utdannede mennesker, som skal være oppegående at de ikke diskuterer dette. Eller er det slik at de bare er opptatt å gjen innføre ulv, men som har helt andre gener enn den som var her.

Så bortsett fra at de har en negativ påvirkning på vår hverdag, for dem som driver matproduksjon for nasjonen, og for å høste kortreist mat av det overskuddet som naturen har gitt oss fram til nå, så er det mange sider med dette som ikke har vært et tema. Jeg savner at veterinærer har vært på banen angående smittespredning og andre viktige samfunnsspørsmål rundt gjeninnføring av denne arten. Hva med at forskere stadig bedøver og tar i disse individene. Hva med de 6 av 7 norske hunderasene som er utrydningstruede, hvor det er i hovedsak jakthunder, som blir drept av ulv. Folk slutter å kjøpe disse artene som er en tragedie for familien hver gang slike drap skjer. Hedmark har vært en av bærebjelkene i avl av våre raser. Her savner jeg igjen veterinærer, samt kulturdepartementet til å komme på banen.

Det er ikke bare ulv vi innfører, men mange andre arter også i vann som på land. Dette er tukling med naturen på høyt nivå. Dette må vi bli mer bevisst på. Dette er noe av det viktigste vi må diskutere, for å kunne bevare de opprinnelige artene, så disse ikke blir fortrengt og utryddet. Dette gjelder planter og alt i vår fauna. Vet vi hva vi gjør ved å innføre en art med andre gener enn det opprinnelige?

Det er mange viktige samfunnsspørsmål vi må se på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags