Gå til sidens hovedinnhold

Frp gjør det lettere å felle ulv

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Fremskrittspartiet tar folk på alvor. Jon Georg Dale, vår landbruksministeren, har vært ute og lyttet til lokalmiljøene og saueeiere. Nå har det blitt innført tiltak. De tiltakene som er iverksatt skal sikre et bedre og mer effektivt uttak av ulv utenfor ulvesonen.

Streifulv beveger seg fort fra område til område, derfor skal fylkesmannen nå sikre en kortest mulig behandlingstid av fellingstillatelser. Vanligvis vil fellingstillatelser måtte bli fornyet rundt hver tredje til fjerde dag, nå endres dette. I områder der en ulv har gjort dokumentert skade på beitedyr, skal fellingstillatelser nå kunne innvilges i opptil to uker.

Det vil bli mye lettere å bruke løs på drevet halsende hund, plotthund, i ulvejakten i Oppland, enn det har vært tidligere. Tillatelse til bruk av plotthund måtte tidligere gå gjennom Miljødirektoratet. Vi gjør det nå slik at fylkesmannen direkte skal kunne gi tillatelse til bruk av hund i jakten.

Det er plotthunder fra Sverige som er blitt brukt til jakt på ulv i Norge. Dette har fungert bra så langt, men vi i Fremskrittspartiet ønsker å styrke den norske kompetansen og tilgangen på slike hunder. Derfor vil vi nå ta initiativ til opplæring av plotthund i Norge.

Det er viktig å vise handlekraft og forståelse ovenfor innbyggere i Oppland hvor ulven er tilstede. Dette har vi i Fremskrittspartiet gjort. Derfor gjør vi det lettere å felle ulv.