Skoleeier svikter sine lærere

Skoleeier svikter sine lærere ved ikke å følge opp lærernes ønske om å begrense russefeiringa, mener Svein Klusen.

Skoleeier svikter sine lærere ved ikke å følge opp lærernes ønske om å begrense russefeiringa, mener Svein Klusen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg

Gymnaset er nå Lillehammer Videregående Skole, avd. LVS Sør. Skoleeier er Oppland fylkeskommune, OFK. Her har vært diskusjoner om begrensninger i russefeiringen, senest omtalt i GD 22.10.18.

Russefeiringen var en gang begrenset til en festlig markering av avsluttet felles skolegang. Feiringen har utviklet seg til å bli noe ganske omfattende i tid og form, med mye inntak av gift og forstyrret søvnmønster. Elevene i siste årskull har russebekledning hele året. Hvert år er en offentlig diskusjon om begrensninger i feiringen, noe som topper seg omkring eksamenstider og 17. mai, men uten at noe forandrer seg. Russefeiringen går ut over liv, helse og læring.

Lærerne ved LVS Sør har ønsket begrensninger i russefeiringen, og sammen med sin rektor anmodet de tidligere i år skoleeier OFK om å kunne forby russebekledning før 1. mai, som et innledende tiltak. Skoleeier har avslått, med henvisning til jus. Rektor gikk av.

Lærerne gir seg ikke, og har nå fått bekreftet lovligheten av tiltaket hos Departementet. GD forteller 22.10. at skoleeier OFK fortsatt står på sitt avslag, og fremholder at de eventuelt ”trenger et vedtak fra sentrale myndigheter”, les: Staten/Departementet !!

Samtidig har vi en offentlig diskusjon om delegering av oppgaver fra Staten til fylkeskommunen, noe fylkesordføreren i Oppland argumenterer for.

Fylkeskommunen har nå ansvaret for de videregående skoler, som skoleeier. Men de er altså ikke i stand til å følge lærerne. Skoleeier svikter sine lærere.

Svein Klausen, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags