Ytringsfrihet?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserinnlegg
Ytringsfrihet er ikke lenger noen selvfølge. Pressen er utsatt for press, ikke bare i diktaturer, men også i vår del av verden. Så har du utfordringen med sosiale medier og hatefulle ytringer. Da må en sørge for at denne friheten ikke blir latterliggjort.

Det er viktig at skolen er seg bevisst sitt samfunnsansvar, gjennom å bevisstgjøre elevene i forhold til kritisk tenkning. Skolen skal også ta ansvar for læringsmiljøet og alle elevenes ve og vel.

Når vi opplever at en tradisjon er i ferd med å utarte, slik russifiseringen har gjort, jfr. blant annet det som skjedde på Kos, må en forvente initiativ og handling. 

At ansvarlige forslag til tiltak, automatisk må vike for ytringsfriheten, øker ikke nettopp respekten for rettstaten. Hva med skolens rett til å ytre seg? Hvilken proaktiv funksjon kan Oppland fylkekommune ta på seg i denne saken? Hvilket selvstyre, autoritet og  handlingsrom kan en offentlig skole  påregne?

Har man tatt tilstrekkelig hensyn til og synliggjort intensjonen i loven, slik at dette blir forstått? Av elevene, foresatte og alle vi andre. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags