Spill for galleriet i Sel?

Til og med ordfører Dag Erik Pryhn tok til orde og sa at tomta på Elvebakken kunne brukes til noe annet, skriver innsenderen.

Til og med ordfører Dag Erik Pryhn tok til orde og sa at tomta på Elvebakken kunne brukes til noe annet, skriver innsenderen.

Av
DEL

leserinnlegg
Den 21. august ble det avholdt et folkemøte på Otta Kulturhus i forbindelse med skole- og barnehagestrukturen i Sel samt Helse og omsorg.

Det var vel nokså entydig hva salen mente om skole/barnehage-strukturen. Det var at Elvebakken ikke er egnet som skoletomt når man har en tomt som er bedre egnet på Nyhusom.

Rådmannen la fram en alternativ mellomløsning, rådmannen hadde «drodlet». Ja, det er vel og bra at rådmannen gjør det, men slik jeg følte og sikkert mange med meg, spill for galleriet.

Jeg sa på møtet at de måtte se på mellomløsningene som rådmannen la fram, men de samme mellomløsningene var ikke med på «lasset» da saken skulle behandles i Driftsutvalget. De ligger nok i papirinnsamlinga nå.

Til og med ordfører Dag Erik Pryhn tok til orde og sa at tomta på Elvebakken kunne brukes til noe annet. Det var jo godt nytt for mange, men jeg må innrømme at jeg ikke trodde noe særlig på den uttalelsen. Det med rette.

Noen dager etter møtet i kulturhuset så ligger det forslag til vedtak på kommunens hjemmeside, skole på Elvebakken. Man kan ikke bli forundret over noe lenger. Ærlighet, finnes den? Tja, si det!

Det er hele tiden snakk om økonomi, økonomi og atter økonomi. Ja, Sel har vel en lånerate på 65 prosent så vidt jeg har forstått. Hvis det skal lånes så mye som ligger i prosjektet med barnehage/skole, så blir vel låneraten bortimot 90 prosent, kanskje.

Det som kan gjøres er å «lande» skole på Nyhusom med et byggetrinn 2. Det er noe som er helt nødvendig og det haster, det har hastet i mange år! Det vet alle.

Tomta på Elvebakken kan selges, om man ikke får så mye, er det vel slik at alle monner drar. Det går også an å selge tomta der Otta skole 5-7 står i dag, til andre formål.

Barnehagene, fire kommunale, ligger med forslag til vedtak om nedleggelse, og en gigant skal se dagens lys på Nyhusom. Er det nødvendig? Det går an å se på den strukturen man har i dag.

Det går også an å se på andre tomter, men det er ikke gjort i denne rapporten. Jeg trodde at det var slik at når man utredet noe så skulle det være flere alternativer jeg, men alternativer er det smått med.

Jeg vet også at det ble lagt frem et forslag til løsning i Driftsutvalget 7. september, men det forslaget ble glatt nedstemt. Jeg må spørre igjen, er det diktatur i Sel?

Det er nok slutt på «drodlinga» nå, nå er det opp til kommunestyre å avgjøre, men det ser ut til at representantene fra AP vil klemme skolebarna inn mellom støyskjermer og jordvoller på en for liten tomt med svevestøv og støy! Det er nok med på å krydre hverdagen for skolebarna!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags