Kallmyrs retoriske mageplask

Av
DEL

leserinnleggUnder FrP sitt landsmøte sa justisminister Jøran Kallmyr at «Senterpartiet gjør Norge til et farligere sted for barn og unge» fordi vi ikke støtter politireformen. Å ty til en slik retorikk viser at Kallmyr har gått tom for saklige argumenter, og en grunnleggende mangel på respekt for alle de politiansatte som står på hver dag for å sikre innbyggernes trygghet.

Politiet skal ha et sterkt fokus på nettovergrep og pedofili. Det er alle politiske partier enige om. I stedet for å bruke ressurser og tid på å omorganisere politiet burde man heller gi dem arbeidsro og midler, slik at de kan utvikle seg videre på dette feltet. Å si at man må sentralisere for å øke kompetansen og fokuset på nettovergrep og pedofili er en logisk feilslutning, da en sentralisering i seg selv ikke gjør dette. Det er det økte ressurser som gjør.

En undersøkelse publisert av Politihøgskolen i 2019 viser at 80 prosent av de spurte politiansatte mener at det forebyggende arbeidet har blitt dårligere eller stått på stedet hvil etter introduksjonen av politireformen. Man finner flere lignende undersøkelser, og det samme svaret går igjen – de ansatte i politiet, som jobber med denne problemstillingen til daglig, mener politireformen er et skritt i feil retning. Å ikke ha tillit til de ansatte, og ikke lytte på dem som vet hvor skoen trykker, er uklokt.

Senterpartiet er opptatt av hele befolkningen sin trygghet. Enten du er ung eller gammel, og enten du bor på Dokka, i Mandal eller i Vadsø, skal det være nødetater i nærheten om det skjer noe. Derfor kommer vi til å kjempe videre for at vi skal ha et politi i hele landet, over alt der folk bor. Det gir økt trygghet, større lokalkunnskap og bedre muligheter til forebyggende arbeid. Det finnes knapt et mer misvisende navn enn «nærpolitireformen», som regjeringen kaller den, da politiet beveger seg lenger bort fra folk. Om Kallmyr har lyst til å gjøre landet til et tryggere sted for barn og unge er en god start å høre på fagmiljøene som jobber med dette til daglig, gi de ansatte arbeidsro og stoppe den massive sentraliseringen av politiet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags