Gå til sidens hovedinnhold

Ungene har aldri bedt om tilrettelagte turveier på Sjusjøen!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Thor Flognfeldt, Østlandsforskning, hevder i lørdagens GD at Hyttebruker-undersøkelsen viser at (sitat) "Der svarer flere at de ønsker flere tilrettelagte lekeområder og turstier".

Hvor mange er "flere"? Hvor mange er det som ikke ønsker at naturen på Sjusjøen skal tilrettelegges mer enn det som allerede er gjort? Det er nok nå. Er det ikke selve naturen med alt dens mangfold som er årsaken til at vi er på fjellet?

Ønsket om tilrettelegging begrunnes blant annet med barn sine behov. Ungene mine gikk alle andre steder enn på selve stien så snart de var ute av barnevogna. Krokete busker og trær, hopp og sprett fra steiner og tuer, løpe foran de voksne og gjemme seg – det var realiteten. 

Jeg innser at foreldre med barnevogn kan ha behov for tilrettelagte turveier, men ikke overdriv dette behovet. Det er en veldig kort periode. Har du noen gang sett et barn gå rett fram på en flat vei uten å kjede seg? 

Istedenfor å sette seg ned med kaffekoppen og se på at ungene leker på en tilrettelagt lekeplass, (slik man gjør i byen) vil jeg anbefale å ta med ungene ut i lyngen, opp i trærne og la dem boltre seg. Og delta sjøl.

Dessuten – jo mer tilrettelegging som gjøres desto større blir avstandene fra hytta og ut i naturen. Det kan lett medføre mer bilkjøring. Så mye hyggeligere det hadde vært å gå på en sti for å komme seg på Sollifjell enn å gå langs Rømåsveien.