Stopp mobbinga av Skåbu Oppvekst

LEGGES NED:Ungdomstrinnet ved Skåbu Oppvekst er vedtatt nedlagt. Skjalg Ulset reagerer på at gamle mobbesaker er brukt i debatten.Arkivfoto

LEGGES NED:Ungdomstrinnet ved Skåbu Oppvekst er vedtatt nedlagt. Skjalg Ulset reagerer på at gamle mobbesaker er brukt i debatten.Arkivfoto

Av
DEL

leserinnlegg 

Den 10. d.m. har GD en bredt anlagt reportasje vedr. Skåbu Oppvekst. Den er basert på et leserbrev fra en håndfull foreldre der de fleste ikke lenger har barn ved skolen. Reportasjen står altså på trykk dagen før det skal fattes vedtak om evt. nedleggelse av ungdomstrinnet.

Innholdet i leserbrevet er en gjenopptakelse av påstander om gamle mobbesaker som for lengst er avslutta. Angrepet på skolen framstår som et ras av ensidig negativ kritikk, - på grensa til sjikane av både elever og ansatte og det som foregår der. I følge reportasjen inneholder brevet ikke et eneste positivt eller forsonlig utsagn, derimot presterer brevskriverne freidig nok å mistenkeliggjøre dem som har en positiv holdning til skolen og det den står for.

Alle skoler sliter mer eller mindre med mobbeproblemer, og alle forstår at det er vondt for dem som rammes. Men det er ingen holdepunkter for å anta at det er verre ved Skåbu Oppvekst enn ved andre skoler, jfr. Nord-Fron kommunes årlige undersøkelser.

Det er imidlertid oppsiktsvekkende og skuffende at brevskriverne finner det opportunt å gjenopplive gamle påstander om mobbing som eneste agenda, - dagen før behandlinga i kommunestyret. Dette til tross for at de må ha registrert at skolen har fått massiv støtte i forskjellige media fra flere titalls tidligere elever, skåbygginger med og uten barn ved skolen, og det store fakkeltoget i bygda den 5.12. viste et helhjerta engasjement.

Også ordfører, representanter fra Utd.direktoratet, Kunnsk.dept. og fylkeskommunen har rost skolen for det banebrytende pedagogiske arbeid som foregår der, som en av de ledende entreprenørskapsskoler i landet.

Ved å gå til frontalangrep på Skåbu Oppvekst med gamle mobbesaker som eneste våpen, er det nærliggende å spørre hvilken agenda brevskriverne har, tatt i betraktning at saken denne gangen gjelder en evt. nedleggelse av ungdomstrinnet. Vedtak er riktignok fattet, men det er ikke endelig.

Det er utvilsomt at mobbepåstandene innebærer et åpenbart angrep på nåværende og tidligere elever. I denne sammenheng er det derfor grunn til å reise spørsmål om hvorvidt det foreligger en uheldig rolleblanding, i det en av brevskriverne er ansatt i PP-tjenesten i kommunen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags