Skoleban må krysse vegen i 80-sone

Skolebarn må krysse fylkesveg 255 i 80 -sone i Rudsbygd.

Skolebarn må krysse fylkesveg 255 i 80 -sone i Rudsbygd. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg 

Det skulle ikke vært lov at barn på krysse vegen i 80-sone for å komme å skolen.

Jeg husker fra den tida da vi bodde i Fåberg prestegård og måtte krysse 255 mange ganger i døgnet med en fartsgrense på 80 km/t. Det var ofte et mareritt med unger som skulle over veien eller ned til bussholdeplassen ved Fåberg kirke. En periode var det åtte barn som gikk ned til bussholdeplassen, nesten med livet som innsats. Her var strekningen rett, og biler i fart langt over 80 km/t og stadig forbikjøring

Ungene gikk på venstre skulder, men de kunne komme hjem og fortelle at enkelte ganger var bilene så tett innpå at de følte at de ble blåst i grøfta. Det var sjelden noe politi som kunne ta de som kjørte hensynsløst.

Sitat «Det vurderes som trygt nok å krysse denne strekningen for elever fra femte klasse og oppover.» Det er ikke trygt nok. Det er fort gjort å feil vurdere avstanden til biler som de ser litt borte i veien.

Elever fra Rudsbygd må få buss som tar opp den enkelte elev på den rette sida av veien. Så får bussen snu på egen snuplass eller i Follebu, for så ta med elever på nedtur slik at ingen skal behøve å krysse en så trafikkert veg som Fv 255 har blitt.

Hvor mange biler går det på Fv 255 i døgnet? Under planleggingen av Fv 255 gikk det ca. 4000 biler i døgnet. Kan tenke meg at det er mange flere i dag, når det bygges så mye i Gausdal.

Vider står det : «Skyssopplegget for Buvollen elever ... ikke fått inn noen formell klage». Det skulle ikke være nødvendig med formell klage. Trygg skolevei og hvordan disse elevene skulle komme til Jørstadmoen skole burde vært med i prosjektet om flytting og nedlegging av Buvollen skole, eller var det det?

Til Opplandstrafikk og Fylkesmannen: Tenk sikkerhet, vi har ingen å miste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags