Sør Fron på kartet

Foto fra Harpefossjuvet.

Foto fra Harpefossjuvet. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg 

Sør-Fron er ei lita bygd, klemt inn som en liten oase mellom landsbyen Ringebu og byen Vinstra i Nord-Fron.

Disse to ville ikke være med Sør-Fron på en kommunesammenslåing. Men det får være deres problem. Som sagt før så ser vi på Søndre Fron som en oase mellom disse to.

Hva kan vi gjøre for å sette Sør-Fron på kartet en gang for alle? Vi har fantastiske fjellområder, sommer som vinter. All ære til de som styrer og steller på Gålå, Lauvåsen, Fagerhøy etc., med skiopplevelser, hotell, Peer Gyntspelet og hytteutvikling. Vi er også så heldige at vi kan reise til Helvete i Espedalen.

Nede i bygda har vi Dale-Gudbrand, Pilgrimsleia, Rudi Gard, Sygard Grytting og Harpefoss Hotell, som sammen med mange andre gjør en fantastisk jobb med å sette Sør-Fron på kartet. Felles for de sistnevnte er at de ligger nede i dalbunnen, de fleste ved gamle E6.

Stikkordet her er turisme. Hva kan gjøres for å få flere folk til å svinge av nye E6 på Frya og Harpefoss, for å få oppleve denne oasen?

Kanskje en idedugnad, eller som Malin Øverjordet foreslår i et annet innlegg, ett næringsforum. Alt er mulig å få til.

Men tilbake til turistene, hva stopper de for? Personlig tror jeg severdigheter og spektakulære opplevelser står høyt i kurs. Selvfølgelig har vi dette, hvis vi vil.

Se for dere  Harpefossjuvet, Sør-Frons svar på Grand Canyon, lyssatt nede i juvet en mørk aften, mens du går på en gangbru/bane langs kanten av juvet. Gjerne med bru over. Hadde det vært flott, eller? Hadde jeg vært turist, så hadde jeg stoppet tvert.

Vi drar strikken lengre også, vi mens vi er i gang. Taubane hadde vært tingen, dere. Fra Tippen (Ei forhenværende steinfylling, nå en flott badeplass nede ved Laugen om sommeren) og opp på Skutelen? Wow, for en utsikt og opplevelse det hadde vært.

Så ordfører Muriteigen, her har du de første "ville" ideer til fri bruk. Som Malin Øverjordet så fint skrev i leserinnlegget sitt, Make Sør-Fron Great again.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags