Takk til Sør Fron - ingen skam å snu!

Takk til Sør Fron for omgjøring av eiendomsskatten på fritidseiendommer.

Takk til Sør Fron for omgjøring av eiendomsskatten på fritidseiendommer. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Som kanskje mange fikk med seg, vedtok Sør Fron kommune tidligere i år å heve eiendomsskatten for boliger og fritidseiendommer til 5,9 promille. Det provoserte! Ikke minst blant oss som i mange år har vært fornøyde hytteeiere i Sør-Fron kommune.


5,9 promille var ikke bare langt høyere enn nabokommunene Ringebu og Nord Fron som har vedtatt en skattesats på henholdvis 3,1 og 3 promille - det var også godt over den maksimal grensen på 5 promille som vil være tillatt fra neste år.


Vi var mange som protesterte og undret oss over hvorfor Sør Fron med sitt vedtak nærmest frarådde potensielle hytteeiere om å bygge hytte i kommunen. 


Nå har formannskapet snudd og vedtatt ny skattesats på 3,8 promille. Selvsagt hadde vi helst sett den på nivå med de øvrige kommunene i Midt-Gudbrandsdalen - men likevel dette var en klar forbedring.


Det er lett å kritisere våre folkevalgte for "håpløse" vedtak. Sjelden gir vi dem ros. Derfor denne gang: Tusen takk til politikerne i Sør Fron for at dere lyttet til konstruktiv kritikk og omgjorde vedtaket! Nå som vi nærmer oss påskeferie har dere bevist sannheten i fjellvettregel nr 8: Vend i tide, det er ingen skam å snu! Riktig God Påske!Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags