Psykiske sykdommer

- Slik blir det når pasientene blir til en gullkantet handelsvare for kommunene rundt omkring, skriver Mari-Anna Naarstad.

- Slik blir det når pasientene blir til en gullkantet handelsvare for kommunene rundt omkring, skriver Mari-Anna Naarstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
Det er skremmende å se hva som skjer i Helse Norge, både innenfor psykiatriske og fysiske sykdommer. Tolgasaken er et skremmende eksempel på hva som har skjedd i denne kommunen, og vet man egentlig omfanget av slike hendelser i alle andre kommuner som har benyttet seg av samme konsulentfirma? Det er jo noe som er fullstendig galt når fastleger i gitte kommuner føler seg presset til å stille en diagnose som ikke er reell, men som vil gi kommunene ekstra inntekt. Dess flere som får diagnosen Psykisk utviklingshemmet, dess mere penger får altså kommunene til rådighet.

Her må det vel være grunnlag for grundig ettersyn i alle kommunene. Man kan vel ikke se bort ifra at dette bare er toppen av isfjellet og at det vil dukke opp mer etter hvert.

Når det gjelder deg som pasient, har du rett til innsyn i din pasientjournal slik at du til enhver tid er oppdatert på hva din journal sier om deg. Dette er din journal og ikke et offentlig dokument som andre enn du og fastlegen skal ha innsyn i. Noe annet ville være brudd på taushetsplikten, noe som er alvorlig og burde få konsekvenser for vedkommende lege.

Dette er alvorlig, men slik blir det når pasientene blir til en gullkantet handelsvare for kommunene rundt omkring. Her må det ryddes opp, det er helt klart.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags