Nei til nedleggelse av BUP Gjøvik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg Leser Oppland Arbeiderblad 6. november med en blanding av sjokk, overraskelse og sinne over at døgntilbudet innen barne- og ungdomspsykiatrien (BUP) på Gjøvik er foreslått nedlagt. Jeg begriper ikke hvordan ledelsen i Sykehuset Innlandet har kommet på dette forslaget. Dette er et veldig unikt tilbud, som har vært til uvurderlig hjelp for mange barn, ungdom og familier.

Vi har selv vært heldige og få benyttet tilbudet ved BUP Døgn på Gjøvik. Da det lokale hjelpeapparatet og skole kom til kort, var det helt avgjørende å komme til Gjøvik. Der ble en åtteåring og familie møtt av ansatte og fagfolk som har vært helt avgjørende for oss, og forandret hverdagen både til barnet og oss foresatte. Jeg kan ikke å få fullrost de ansatte på BUP Døgn på Gjøvik nok.

Jeg leser i OA at de ansatte forteller om et unikt arbeidsmiljø, og som bruker kan jeg bekrefte at det er et helt unikt miljø som er veldig betryggende både for barn og voksne. Jeg vil takke de ansatte for den uvurderlige hjelpen vi fikk, og håper at barn, ungdom og familier i framtiden også skal få samme mulighet som vi fikk. Man legger ikke ned et slikt tilbud og flytter det til et annet sted.

Sykehuset Innlandet ofrer de minst ressurssterke i samfunnet, nemlig barn og ungdom i en vanskelig og sårbar situasjon. Dette gjør de altså for å spare litt penger, og det er forkastelig. Her snakker vi om framtiden og livet til barn og unge. De åtte ukene på Gjøvik kan være helt avgjørende menneskers liv, det var det for oss.

Er det de mest sårbare ungene og ungdommene som skal være med å finansiere det nye, «flotte» hovedsykehuset? Nei la det gode tilbudet på Gjøvik bestå, la den unike kompetansen som finnes der få fortsette å hjelpe barn og ungdom som trenger det mest. La fornuften seire.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken