Drømmer om Terrassen

NYE TERRASSEN: Slik ser landskapsarkitektene hos Rambøll Landskap for seg den nye Terrassen i Lillehammer.

NYE TERRASSEN: Slik ser landskapsarkitektene hos Rambøll Landskap for seg den nye Terrassen i Lillehammer. Foto:

Av
DEL

leserinnleggI had a dream –

and I had a nightmare -

a nightmare hvor Gamle Terrassen var byttet ut med mange terrasser bundet sammen med brede trapper der en kunne slenge seg nedpå dersom det ble for slitsomt å komme seg opp eller ned langs elva.

Slitsomt? Ja!

Men jeg hadde også en drøm, der hele området ned til Mølla var en STOR, HENGENDE HAVE der det snirklet seg gangveier fra Lilletorvet ned til Kiregatebrua, bare oppbrutt av mange «små hull» der en kunne slå ræva nedpå for å ta en kaffekopp, en øl eller et glass vin og kose seg med en avis kjøpt i kiosken på toppen ved Lilletorvet - mens madammen frekventerte de utallige «basarene» langs med gangstien, som ble drevet av byens idrettslag for kjøp og salg av brukt utstyr og klær. I denne «oasen» var det yrende liv både sommer og vinter, og alle ukens dager. Ikke minst takket være den enkle parkering ved å kjøre inn i fjellet fra Kirkegata, der det fantes ei rulletrapp opp til Gågata/Lilletorvet.

Suverent! – da fikk en med seg både shopping i Gågata, og vandringen ned gjennom Den Nye Terrassen med sine mange barer og basarer – og der det på noen benker eller trappetrinn satt folk fra fjernere strøk og dro noen vemodige låter på sitt trekkspill. Kanskje var det ikke umulig heller å treffe på dammer i flagrende gevanter med et pappkrus i hånda.

Denne oasen alene, som et vannhull i ørkenen ville bli misunt av mange og satt pris på av alle besøkende, samt byens befolkning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags