Lillehammer, nesten Vintersportsbyen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debatt  

Vi kaller oss Vintersportsbyen med mål om å skape «Europas mest komplette region for vintersport». Personlig er jeg superfornøyd med mulighetene på Lillehammer siden jeg er lommekjent og oppsøker tilbudene jeg vet ligger der. Produktet «Vintersportsbyen Lillehammer» kan utnyttes enda bedre. Vi har så mange tilbud som er nesten bra.

Hva er så Lillehammers styrker? Jeg skal ikke gå inn i de strategiske definisjonene, men min subjektive oppfatning er at vi har et fantastisk og variert friluftslivstilbud nære byen. På vinteren har vi skiløyper nesten ned til byen som prepareres nesten like ofte som Sjusjøen og Hafjell, vi har turveier i terrenget som er brøytet nesten sammenhengende, vi har et ganske bra alpinanlegg rett ved byen som gleder mange barn, vi har et godt gjemt hoppanlegg sør for byen og et flott signalhoppanlegg godt synlig fra byen, skøyteisen på Mjøsa holdes i stand takket være ivrige nederlendere, vintersykkelløyper som tråkkes opp av ivrige syklister og ikke minst har vi en ganske stabil vinter. Tilbud jeg personlig bruker og setter stor pris på, men er det lett å finne for tilreisende og holder det at tilbudene er «nesten bra»?

Jeg tror vi må heve kvaliteten på tilbudene våre. Skiløypene må kvalitetssikres, det må være mer fokus på at produktene er bra for massene og besøkende turister. Vi må sikre snø hele vinteren på utsatte steder med snøanlegg. Langrennsløypene bør gå helt ned til sentrum slik at gjestene våre (og fastboende) kan avslutte skituren i byen på en kafé eller i en koselig butikk. Det vil også gi den unike muligheten å kunne starte skituren fra overnattingsstedene i sentrum og ut i marka.

Vi har fortsatt ledig areal for å kunne lage skiløype ned til kraftverket på nordsiden av Mesnaelva med trapp ned til det nye Mesnakvartalet. Her bør også turveiene starte både sommer og vinter med tydelige skilter ut fra Lilletorget. Kanthaugen Alpinanlegg gleder mange barn i dag, men det kunne vært så veldig mye bedre om vi gjorde noen små grep. Det finnes utviklingsplaner for Kanthaugen som ikke vil koste all verden, men som vil gjøre Kanthaugen til et supert alpinanlegg som tilfredsstiller både turister og de mest aktive alpinistene/twin tip kjørere i lokalområdet.

Skøyteis på Mjøsa og vintersykkelløyper rundt Abbortjern er tilbud som gjør vintersportstilbudet på Lillehammer enda bedre og mer mangfoldig. Kiting på Sjusjøen er også blitt veldig populært.

Lillehammer bør fortsette å utvikle aktiviteter som komplementerer tilbudet og hever attraktiviteten, men vi kan begynne med det vi har. Kvalitetssikre tilbudene som allerede er her og sy dem sammen slik at vintersportsbyen blir troverdig.

Vi ønsker også at de som besøker oss kan fortelle om mer enn en trivelig julegate. De bør kunne skildre mangfoldet av aktiviteter som var lette å finne.

Tilbudene må være lette å søke opp på Google og vi som bor i byen må være et godt vertskap med kjennskap til mulighetene. Kjenner alle Lillehamringer til at vi har en flott opparbeidet turvei/gangsti og delvis skiløype nesten helt fra Søre Ål til Storhove? Bare nesten altså, for du må innimellom være lokalkjent for å finne igjen gangveien.

Vi må bli bedre enn nesten for at snøballen skal rulle og at Lillehammer skal regnes som en av Europas beste vintersportsbyer!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken