Gråbein-mafiaen ødelegger ikke landet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnleggJørgen Odd Nørstegård, skriver helt feilaktig den 7. januar at regjeringen skal la ulven etablere seg i hver en krok i Norge og at den såkalte "Gråbeinmafiaen" ødelegger landet. Dette er en grunnløs påstand.

En naturlig art som Ulven i Norge er, vil ikke medføre gjengroing av kulturlandskapet og at tusenvis av arter forsvinner. Å sende 100 tusener av sau ut tilsyn ut i marka og inn i våre nasjonalparker vil derimot medføre redusert naturmangfold og naturopplevelser.

Ulven er ingen drapsmaskin. Den legger ned et bytte for å spise den, som rådyr, hare, elg og annet. Sau uten tilsyn som sendes rett inn i landskapet der ulven lever og skal leve, er og blir helt feil.

Bier og insekter blir borte i urovekkende hastighet, men det er ikke ulven sin skyld, slik Jørgen mener.

Å påstår at regjeringsapparatet er «gråbeinmafia» og bedriver miljøkriminalitet faller på sin egen urimelighet og er bare for dumt å påstå. Feil er det også. Du påstår også helt feilaktig at miljøministeren bedriver miljøkriminalitet og storstilt utrydding av truede arter. Dette er en frekt og oppsiktsvekkende påstand. I så fall burde du levere inn en politianmeldelse snarest.

Sauenæringa og andre som skriker og bærer seg over noen få sau som blir tatt av ulven, burde kanskje konsentrere seg om de over 100.000 sau som lider en pinefull død uten tilsyn i utmarka, som IKKE blir tatt av rovdyr (ulv).

Hvis det er noe som ødelegger for naturmangfoldet, er det slike tanker skribenten Jørgen gir uttrykk for.

Norsk natur trenger rovdyr og mye mere rovdyr enn det vi har i dag. Velkommen skal de være.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags