Om Sps ulveutspill: - Et tullete spill vi ikke gidder å være med på

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnleggSenterpartiet driver et useriøst, misvisende og manipulativt spill om ulv, når de trekker årets lisensjakt inn i debatten om regjeringserklæringen på Stortinget, og prøver å late som om vi er motstandere av å felle Hobøl og Mangen-flokken. Det er vi ikke. Vi mener de burde skytes, og kommer til å fortsette å jobbe for det.

Onsdag behandlet Stortinget regjeringserklæringen: altså plattformen som de fire regjeringspartiene - Høyre, FrP, KrF og Venstre - skal styre etter i årene fremover. Det er en fremforhandlet avtale mellom fire partier. Når den kommer til Stortinget er det følgelig ikke rom for å gjøre endringer i den.

I plattformen slår de fire partiene forøvrig fast at: «Regjeringen vil følge Stortingets to rovviltforlik og flertallsvedtaket om ulv». Det er ingen hemmelighet at ingen av oss er fornøyde med oppfølgingen av ulveforliket så langt. Vi er svært skuffet over at klima- og miljødepartementet ikke opprettholdt fellingsvedtakene på alle de tre flokkene innenfor ulvesona som de regionale rovviltnemndene har vedtatt. Samtidig registrerer vi at regjeringsplattformen nå slår fast, nok en gang, at ulveforliket skal følges, og vi vil derfor fortsette å presse på for at det skjer. Vi utelukker heller ikke at vi kommer til å fremme et eget velbegrunnet forslag dersom det blir nødvendig, og samarbeider gjerne med Senterpartiet om det.

Når Senterpartiet derimot fremmer forslag om lisensfelling av enkeltflokker under debatten om regjeringserklæringen, er det et tullete spill vi ikke gidder å være med på. For det første vet Senterpartiet veldig godt at forslag fra opposisjonen i denne debatten blir nedstemt. De visste altså på forhånd at dette forslaget ikke kom til å få flertall.

For det andre hører denne debatten hjemme alle andre steder enn i regjeringserklæringen. Regjeringserklæringen er et dokument som oppsummerer regjeringens ambisjoner for hele perioden. Vi driver ikke årlig forvaltning av rovdyr i Norge gjennom punkter i en regjeringserklæring.

Vi synes det er trist at Senterpartiet misbruker Stortinget på denne måten, og er mer opptatt av markeringspolitikk for å få presseoppslag, heller enn å forsøke å løse saken på en ordentlig måte.

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags