Lenge leve patriarkatet!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

leserinnlegg 
GD (24.4.18) kunne fortelle på forsiden at Vågå-ordfører Iselin Jonassen ”fikk politikerkjæresten Ivar Vistekleiven”. Det var altså hun som fikk ham, ikke omvendt eller begge veier. Heldige Jonassen som fikk seg en mann!

Patriarkatet ble ytterligere befestet da Jonassen fortalte – som verdens største selvfølge – at hun tok mannens navn. Det var til og med en ære! Hun hadde, ifølge GD, et sterkt ønske om et felles navn og det er jo ytterst sjelden et ektepar velger kvinnens navn som felles navn. Som den svenske historikeren Yvonne Hirdman har sagt: ”Alt mannen er, og alt mannen har, har en høyere verdi”.

Personlig er politisk, og det er dypt deprimerende at en voksen kvinne på 35 år med barn fra før, attpåtil sosialist og ordfører, tar mannens etternavn og blir hans eiendom. Vågås ordfører var Iselin Jonassen, nå er Vågås ordfører fru Vistekleiven.

Slik lever patriarkatet videre i sitt beste velgående, selv hos sosialister som per definisjon burde være litt mer feministisk anlagt. Likestilling kommer kanskje aldri til å nå mørke, mørke Nord-Gudbrandsdalen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags