Gi din stemme til noen som tar klima på alvor!

Styremedlem i Lillehammer Natur og Ungdom, Freia Catana Aasdalen holder appell i Lillehammer under Klimamarsj 2017

Styremedlem i Lillehammer Natur og Ungdom, Freia Catana Aasdalen holder appell i Lillehammer under Klimamarsj 2017 Foto:

Av
DEL

LeserinnleggHei velgere! For det er det dere er, det er i hvert fall mange av dere som i disse dager blir overfalt av drops, penner og valgløfter. Jeg har verken drops eller valgløfter, men jeg håper dere vil høre på meg uansett.

Jeg er nemlig ikke her for å drive valgkamp for noe parti, men man kan vel på en måte si at jeg driver valgkamp for miljøet. For selv om det er jeg som skal arve jorda, får jeg ikke være med å stemme fram de jeg vet vil ta vare på den. Derfor kommer jeg med en oppfordring til dere! Stem miljøvennlig!

Grunnen til at jeg er så opptatt av miljøvern er at jeg stadig hører om naturkatastrofer på nyhetene, naturkatastrofer som øker i styrke og omfang. Jeg hører om katastrofene klimaendringene fører til, og hvordan de rammer land og folk som ikke engang har tjent på dem slik vi har tjent på olja. Jeg ser også land etter land ta ansvar for forsøpling og den syke mengden plast i havet og verden, og for eksempel forby plastposer.

Men i Norge, ett av verdens rikeste land, her henger vi litt etter. 1 av 5 nordmenn er klimaskeptikere, det tilsvarer 18%. Det er ingenting mot de 97 % av verdens klimaforskere som sier det motsatte. Allikevel er de tre største partiene i Norge for oljeboring i Lofoten, for å lyse ut nye felter i det sårbare Barentshavet, og for dårlige til å prioritere klima. Vi må se forbi kortsiktig profitt og ta konsekvensene av forbruket vårt på alvor!

Håper dere alle stemmer for en bærekraftig fremtid, og for et oljevennlig Lofoten, Vesterålen og Senja. Jeg stoler på dere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags