Gå til sidens hovedinnhold

MDG og rovdyrpolitikk

Artikkelen er over 4 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

MDG sier de at de vil øke rovdyrtettheten til 3–4 ganger dagens antall ulv. Som Dyrevernalliansen og Noahs forlengede politiske arm, får dette meg til å undre. Det skurrer mot at ALLE dyr har en stemme, et rettsvern for dyr, som er et ønske, håp og kamp til disse organisasjonene. Et paradoks til så stort antall ulv er at sau og andre beitedyr mister dette rettsvernet.

Bonden i Norge tenkte nytt, politikere tenkte nytt. Dyra skulle ut på sommerbeite, det ble en lov, selv om bonden brukte beiteretten før i tiden også. Dyra skulle ut på beite, utmarksbeite. Dvs. skogen, åsen, heia, fjellet ble tatt i bruk. Dette er tradisjoner som har blitt brukt i mange generasjoner tilbake i tiden. MDGs rovdyrpolitikk vil jo sende dyra inn på bås og fjøs hele året. Hvor ble det av dyrevelferden? Og når ulveforkjempere sier at i ulvesonen blir det tatt utrolig lite husdyr. Ja, selvfølgelig har de rett. Det er pga. at det snart ikke er igjen bønder som har beitedyr i ulvesonen. Dette ser man også på reduksjon av vilt i de samme områder. Ulven skal ha mat den også. Og vi får mer ulv i randsonen /grensa på kartet, for den trekker dit maten er og kan vandre langt.

Hvis vi lar MDG komme i vippeposisjon til å påvirke antall ulv, hva da? Hele Østlandet blir ei ulvesone. Snakker om bortimot 300 individer ut ifra dagens antall. Hendelsen nord på Hadeland og Totenåsen blir da bare barnemat. Selv om den ulven var svensk og bonden ikke hadde «sprintersau.» Sprintersau er en sauerase som løper fra ulven i en del MDG politikere sin fantasi. I verste fall vil 2–3 fylker bli uten beitedyr. Skremmende med tanke på norsk landbruk i framtiden. Og på slutten her, undertegnede vil takke MDG for framtidsrettet politikk, 70 milliarder i avgifts og skatteskjerpelser, kan kanskje være nok til å dekke utgiftene til å fø bonden og dens familie på Nav når beitenæringen er nedlagt.