Hjelp folk!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
Samtidig som en bølge av innvandringsskepsis skyller over Europa, opplever vi at rekordmange frykter fra krig, terror og fordervelse. Mens partier som Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet har satt ned utvalg som skal se på hvordan vi kan innføre en enda strengere innvandringspolitikk, velger vi i Venstre å se på hvordan vi kan hjelpe flere av de rekordmange som er på flukt. Derfor skal vi fra og med i dag, bruke de neste to ukene til å fokusere på at Norge må hjelpe flere.

Et liv på flukt er ikke et fullverdig liv. Forestill deg at du den ene dagen lever et helt vanlig liv, mens du den andre må rømme fra alt du eier og alle du kjenner. Er du heldig, så har du hele familien din. Du vet ikke neste gang du får tilgang til rent vann eller mat, du har ikke tilgang på et tak å bo under, uansett hvor kaldt det blir, og du har ingen fremtid. Det er hverdagen 68 millioner mennesker lever i hver dag.

Denne landsmøtesesongen har Arbeiderpartiet, Høyre og Frp satt ned utvalg for å se på hvordan vi kan stramme inn asylpolitikken til Norge, for å avskrekke flere fra å søke asyl i Norge. Som et kompromiss legger de inn at vi kan bruke litt mer penger på å hjelpe folk der de er, i flyktningleirer på størrelser med små land.

Vi kan kanskje sende de i flyktningleirene litt penger, mat og vann, men vi kan aldri kunne sende dem en fremtid. Det er ikke nok å bare sende penger, og argumenter med at de har nok mat til å overleve. For hva er et liv, uten friheten til å kunne leve? Det å sende penger kan kanskje gi et barn mat til å overleve, men det kan ikke gi dem en barndom.

Jeg kan allerede høre Masud Gharahkhani påpeke at Norge ikke kan ta imot alle disse 68 millionene. Men det vi kan gjøre er å ta imot vår andel, og gi de som rømmer fra krig, sult og fordervelse en rettferdig mulighet til et liv. Det starter med å behandle de mange barnene som kommer hit i håp om et liv, som barn. Enslige, mindreårige asylsøkere må få permanent opphold, i stedet for midlertidig opphold fram til dagen de fyller 18, for så å bli kastet ut rett etterpå.

Vi i Unge Venstre mener at barn på flukt må bli behandlet som barn, derfor har vi valgt å starte en kampanje for å skape oppmerksomhet rundt dem. Det er ikke nok å hjelpe folk der vi er, vi må hjelpe dem å oppnå en framtid. Vi kommer til å besøke så mange skoler vi kan de neste ukene for å snakke med elever om folk på flukt og vi håper å møte deg der!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags