Skolen er utdatert, på tide å pusse opp!

Skolen er utdatert og det demoteverer eleven.

Skolen er utdatert og det demoteverer eleven. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Siden 1919 har bilen utviklet seg til å bli et lite «romskip» den har automatisk girkasse, automatisk parkering, automatisk brems, GPS og ryggekameraer. Siden 1919 har skolen nesten ikke utviklet seg, vi har hatt noe modernisering og utvikling, men bare når høyst nødvendig, og det har alltid kommet lenge etter det burde. En moderne skole er en god skole. En skole der eleven kan lære på en intuitiv måte og bruke verktøy og hjelpemiddel de er vant med på en daglig basis, eller som de kommer til å trenge i voksenlivet, er nødvendig for at et land skal utvikle seg.

Flere og flere elever sliter med motivasjon, et problem som fører til dårlig arbeidslyst, dårlig innsats, dårlige karakterer. Hvis skolen brukte moderne verktøy og læremetoder, ville elevene ha større glede i å delta, skolen må våge å prøve nye ting, samtidig som den må ta vare på de tingene som virkelig funker. Hvor mange av dagens foreldregenerasjon var på leirskole? Alle som var på leirskole lærte noe nyttig, og fikk gode minner samtidig, og hvorfor skal ikke resten av skolegangen være slik? Jeg mener ikke at hver dag skal være en fest, men om skolen kunne engasjere elevene, ville dette kunne øke arbeidsviljen deres.

Det er også viktig at fagene oppdateres, ikke bare læreplan, men også læremåte og pedagogiske metoder. Seksualundervisningen er et godt eksempel på er dårlig utnyttet og utdatert fag. Mange elever opplever å møte flaue lærere, som er for ukomfortable og flaue til å undervise skikkelig i temaet, her kunne man for eksempel dratt nytte av helsesøster, som har en helt annen kompetanse og etos enn elevenes daglige lærere. Seksualundervisningen kan også utvides, det trenger ikke bare handle om pupp, tiss og sex, men også kropp. Seksualundervisningen kan være et viktig verktøy i å jobbe mot dagens kroppspress, og kan være med å normalisere kropp. Når man som usikker tenåring selv skal «finne ut» om sex, finner man jo masse flotte videoer, med slanke kvinner og muskuløse menn, som nyter hvert sekund, i seksualundervisningen har man muligheten til å lære hvordan det virkelig er, at det ikke er perfekt første gangen, at det er normalt å se sånn eller slik ut.

Alt i alt er skolen er et fantastisk flott genialt og viktig verktøy og organ, men den er utdatert, sliten og trenger en oppdatering.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags