Vekst er sterkest der våre røtter er dypest

Astrid Skomakerstuen Ruste ber om trygghet for skoletilbudet.

Astrid Skomakerstuen Ruste ber om trygghet for skoletilbudet.

Av
DEL

leserinnlegg
Sammen skal vi bygge Innlandet, – det er et av slagorda som går igjen i forbindelse med sammenslåingen av våre to fylker. Kjempepositivt at dette er noe vi skal gjøre nettopp sammen!

Da håper vi at fylkeskommunen ser viktigheten av å ha alle 3 kull på VGS Dombås. Distrikts politikk blir ekstra viktig i og med at administrasjonen sitter sør i fylket. Og når fylkesmann Knut Storberget selv kommer til kommunen og selv får erfare hvor positive ungdommen i Dovre er, viser det bare at det lønner seg å satse både i distriktet men også på mindre skoler.

Søknadsfristen for videregående skole er snart her, og usikkerheten om det blir oppstart på Dombås er igjen til stede. Lavt søkertall er ett av argumentene. Men hvorfor skal dette være et argument når digitaliseringen gjør framskritt hele tiden, og elevene ønsker å bo og gå på skole her. Utnytting av de ressurser som er her vil over tid bygge et forhåpentligvis større og tryggere tilbud i årene som kommer, dersom vi bare får forutsigbarhet i at vi har VGS i framtiden. Og siden det er, i en annen målestokk, liten vgs. her, så er det også mye enklere for oss å bygge opp det apparatet som elevene ønsker og trenger. I Dovre er vi gode på å bruke de ressurser vi har og knytte disse sammen, bare vi får muligheten.

Vi i Dovre Ap håper at de også sentralt ser viktigheten av å ha en videregående skole nettopp på Dovre. Dovre er som kjent et knutepunkt i alle retninger. Det vil skape muligheter også for kommunene rundt oss, som eksempelvis Lesja og Folldal.

Dovre Ap har mange ideer til hvordan vi skal kunne gjøre Dovre attraktivt for yngre å komme tilbake til, men for at folk skal komme tilbake må det være trygghet og kontinuitet i de tilbuda som er i bygda. For folk kommer tilbake dit hvor det er godt å vokse opp. Gode skoler og lokalsamfunn er viktig når vi velger hvor vi skal bo, i tillegg til arbeidsplasser. En videregående skole vil ikke bare skape muligheter for elevene, men også arbeidsplass for lærere m.m.

Så gi oss sjansen, vi trenger at det er trygghet rundt videregående på Dombås for å kunne bygge skikkelig rammer og muligheter for ungene våre. Og det skjer ikke når det er knyttet usikkerhet hvert år til om det blir oppstart på Dombås til høsten eller ikke. 

Sammen kan vi utnytte hele Innlandet- og det gjør vi best når alle står sammen!


Astrid Skomakerstuen Ruste

Ordførerkandidat

Dovre Ap

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags