Ap redder ikke villreinen

Ap i Sel setter næring framfor natur, mener Fredrik Høie Jordet (MDG).

Ap i Sel setter næring framfor natur, mener Fredrik Høie Jordet (MDG). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
Uttalelsene fra tidligere Ap-ordfører i Nord-Fron, Gunnar Tore Stenseng, og Ap-ordfører i Sel, Dag Erik Pryhn, samt leserinnlegget til blant annet Ap-politikerne Jan Olav Solstad og Jørund Båtstad, kan gi inntrykk av at det er Arbeiderpartiet som står på barrikadene for villreinen i Rondane. I realiteten er det nettopp Arbeiderpartiet som setter en stopper for en bærekraftig villreinstamme.

Selv om Solstad og Båtstad sitt innlegg i GD, og for øvrig de nylige uttalelsene fra Stenseng, kunne vært skrevet av en MDG-politiker, vitner Arbeiderpartiets argumentasjon og det påfølgende vedtaket i kommunestyret i Sel den 4. juni i år om at næringsinteressene knyttet til Spranget parkering veier mye tyngre enn bekymringen for villreinen. Det er derfor smått humoristisk, men også frustrerende at Arbeiderpartiet forsøker å ta politisk eierskap til kampen for villreinen, når de så tydelig har gjort det klart at villreinen ikke er viktigere enn folks mulighet til å kjøre og parkere i et sårbart område for villreinen. Dette på tross av tydelige anbefalinger fra flere forskningsrapporter som konkluderer med at ferdselen knyttet til Spranget hindrer villreinens vandringer mellom sør og nord i hele Dovre/Rondane-regionen.

MDG i Sel begynner imidlertid å bli godt vant med at Arbeiderpartiet i Sel, og landet for øvrig, nesten utelukkende setter næring fremfor natur. Det ser foreløpig ikke ut til at det er Arbeiderpartiet som kommer til å redde villreinen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags