Folket eller eliten?

DUELL: Ingrunn Trosholmen og Mats Furu, kandidater til å toppe Lillehammer Aps liste til kommunevalget 2019.Foto:  Kine Søreng Hernes

DUELL: Ingrunn Trosholmen og Mats Furu, kandidater til å toppe Lillehammer Aps liste til kommunevalget 2019.Foto: Kine Søreng Hernes

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserinnlegg  

Man behøver ikke å være medlem i Arbeiderpartiet for å synes at ordførerkandidatkampen i Ap er spennende. Når kandidatene virker tilsynelatende like, må forskjellene skapes retorisk og diskursivt. Et spennende spørsmål for oss innbyggere er om disse forskjellene er reelle?

Mads Furu forteller at han ønsket å utfordre Ingunn Trosholmen på grunn av spørsmål og støtte «fra grasrota i partiet» (GD 26.3.18). I denne sammenheng er det interessant å vite: Hvem og hvor er denne grasrota? Er grasrota det motsatte av eliten og de litt oppblåste pampene, det som Ingunn Trosholmen da – i underteksten – representerer? Eller er grasrota de som år etter år gjør det litt kjedelige og monotone partiarbeidet i arbeiderlagene? Eller er grasrota enkelt og greit de som blir bedt hjem til partiveteranen Knut Korsæth, Lillehammers egen Haakon Lie?

GD har jo tidligere prøvd å lage Trosholmen til en slags lokal Jonas Gahr Støre-light-variant ved å kringkaste hvor mye hennes og hennes advokatsamboers nye hus kostet, nemlig: 8,5 millioner. Det er jo ganske mye penger for et hus på Lillehammer. Trosholmen selv har delvis vært med på å bygge oppunder det snobbete inntrykket ved å poste bilder av sitt borgerlige interiør i sosiale medier.

Mads Furu lager også et poeng av at han kan snakke med alle. Han sier at han snakker like godt med rådmannen, de tillitsvalgte, næringsforeningen, grendeutvalget, pensjonisten og skoleeleven. For Mads Furu er alle like viktige. Igjen skapes forskjellene i underteksten: Snakker Trosholmen bare oppover? Er ikke alle like viktige for henne?

Etter å ha lest GDs artikkel om ordførerkandidatkampen sitter jeg med et inntrykk av at Mads Furu er den folkelige kandidaten. Det var antakeligvis nettopp det inntrykket som Mads Furu selv ønsket å gi.

Jeg ønsker begge kandidatene lykke til, jeg anser begge som solide og gode. Jeg håper at GD også får fram de substansielle forskjellene – dersom de finnes – mellom disse to kandidatene før medlemmene i Arbeiderpartiet bestemmer seg for den ene eller den andre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags