Lillehammer er mer enn byen

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lillehammer har en spredt bebyggelse, et flott bysentrum og flotte og levende grender. Denne strukturen gir oss dynamikk og mulighet for ulike gode lokalmiljøer. Det gir valgfrihet i boligmønster, som Høyre støtter.

Lillehammer Høyre vil vektlegge hele kommunen, og vi har vært med på å love en kraftsamling for bygdene. Det står vi ved. Vi skal ha liv i grendene. Det er derfor etter vår vurdering et helt feil signal å sende at de barnehager som vurderes nedlagt er barnehagene i Rudsbygd og Saksumdal. I Rudsbygd er det i tillegg nylig investert millioner, penger vi ikke vil få igjen ved nedleggelse og evt salg. Lillehammer Høyre støtter ikke å legge ned disse barnehagene.

Barnehagestrukturen i kommunen vår er en del av arbeidet med budsjettprosessen for 2021 og fremover. Vi må se på behov for barnehager og barnehageplasser. Per i dag er det overkapasitet både i private og kommunale barnehager.

Vi må tørre å si at ja, situasjonen med overkapasitet og kommunens økonomi medfører at det vil være aktuelt å legge ned en barnehage. Etter vår vurdering bør det i tilfelle være en barnehage i sentrum. Dette da barnefamiliene i dette området har flere alternativer i nærheten, både private og offentlige. I tillegg vil en nedleggelse i sentrum kunne frigjøre en eiendom for salg, det gir tiltrengte midler til kommunekassa.

Oddvar Møllerløkken, leder, Lillehammer Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken