Lillehammer i mitt hjerte

Det myldret av folk gjennom gågata lørdag formiddag. *** Local Caption *** Folkeliv på Lillehammerdagene lørdag 15. juni 2019

Det myldret av folk gjennom gågata lørdag formiddag. *** Local Caption *** Folkeliv på Lillehammerdagene lørdag 15. juni 2019 Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Det ropes i valgkampen høyt om at det trengs endringer og et taktskifte i Lillehammer. Hvorfor det?

Lillehammer er en norsk småby som er prefekt å bo i, og jeg tror de aller fleste av de nesten 30000 innbyggerne er enige i denne påstanden. Så i stedet for å stille spørsmålet om hvorfor man trenger endring, vil jeg snu på det og fortelle hvorfor det er så fint å bo i Lillehammer, som har vært Arbeiderpartistyrt i over 70 år.

Lillehammer er en by med nærhet til alt!

Vi har et aktivt kultur og idrettsmiljø, og da tenker jeg ikke bare på spydspissene med Litteraturfestivalen, Dølajazz, Birkebeinerarrangementene og andre store idrettsarrangementer. Da tenker jeg på de mulighetene vi som innbyggere har til å utøve kultur og idrett. Kinoen i Lillehammer er moderne og har et bredt tilbud, kunstmuseet har alltid spennende utstillinger. På Maihaugen og i Kulturhuset Banken, for å nevne noen av byens scener, kan vi oppleve små og store kulturarrangementer. Kulturskolen gir barna mulighet til å lære og utøve musikk og kunst.

Idrettsutøvere på toppnivå søker seg til Lillehammer. Her er det gode treningsforhold både for ski, sykkel og mange andre idretter for både topp, bredde og folk flest. Vi har store idrettsarrangementer i byen, men mye viktigere er fotballkampen for 8-åringen. Idrettslagene i byen lever på mange måter av de store idrettsarrangementene, men de lever for å gi et tilbud til ungene i grenda.

Arrangementsturisme er et spennende ord, også påstanden om at Kultur og idrett er viktige næringer i Lillehammer er spennende, men hva betyr egentlig disse utsagnene?
Det betyr at utøvere innenfor både kunst, kultur og idrett kommer til Lillehammer for å utøve sitt fagfelt fordi Lillehammer er arrangørby, av stort og smått. Men mist like viktig er det alle mulighetene dette gir til utvikling og omsetning for reiselivet gjennom overnattinger knyttet til alle arrangementene. Idrettslagene får tilrettelagte arenaer, løyper og haller for alle, både unge og gamle, mosjonister og eliteutøvere.

Vi har fått lys langs gangveien langs strandpromenaden og stien opp langs Mesnaelva blir vedlikehold med blant annet kratthogst. Det er unike muligheter til være aktiv ute i Lillehammer. Naturen er tilgjengelig for alle. Dette er noe vi skal være stolte av.

Noe av det fineste med Lillehammer er Storgata, og gågata vår er stadig framhevet som hjertet i byen. En levende handelsgate med en herlig miks av nisjebutikker, spisesteder og butikker for den daglige handelen.
Her utvikles det nå nye byrom med grønne lunger og nye leiligheter. Flere vil få mulighet til å bo og leve i sentrum. Området rundt Lilletorget med terrassen og Mesnaelva er, og skal videre utvikles, til å være grønt og innbydende. Søndre Park er ærverdig med sitt grønne mangfold og Parkkafeen. Nordre Park rustes nå opp til å bli en perle for barnefamilier med nye spennende lekeapparater og benker og beplantning.

Lillehammer har som alle norske småbyer selvsagt sine utfordringer. Jeg har ikke glemt at det trengs fortsatt opprusting av skolebygg, at vi stadig blir flere eldre og at alt dette koster penger, mye penger. Det som trengs for å kunne møte de kommende utfordringene er at vi opprettholder folketallet i byen vår, at vi fortsatt trives her og gjerne vil bo her.

Roar Olsen, listekandidat Lillehammer Ap

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken