Moderne riddere på Ridderspranget

RIDDERSPRANGET: Det finnes en veg over uten å måtte hoppe, skriver innsenderen.

RIDDERSPRANGET: Det finnes en veg over uten å måtte hoppe, skriver innsenderen. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
GD skriver (27.7) om storstilt leteaksjon etter en vågal mann som hoppet over Ridderspranget men ikke turte å hoppe tilbake – og begynte å vandre østover langs Sjoa mot Murudalen. En fin tur kunne det ha blitt i vakker furuskog, men lengre enn nødvendig. Hadde mannen visst bedre, var det bare å gå 500 meter vestover og i motstrøms retning, så var det bare å krysse Nybrua, gå langs elva tilbake til turfølget sitt for hyllest og posting på sosiale medier.

GD opplyste om at samme riddersprang ble gjort i 2017 og at nødetatene hadde et strev med å få den arme ridderen tilbake. Det oppsiktsvekkende er at nødetatene ikke titter på kartet og ba han ta veien opp til Nybrua. Det er overhodet ikke greit å ta av fellesskapets ressurser, når folk flest eller nødetater ikke bruker kart. Ridder Sigvald Kvie hadde sikkert blitt misunnelig dersom han på 1300-tallet visste om framtidas muligheter med mobiltelefoner, kartapper og GPS. Da hadde han kanskje funnet en mindre risikabel vei over Sjoa etter bruderovet på Eldjarns gård.

Jeg har en smule kartkunnskaper og turvett i behold, og kan tilby meg å sette opp et skilt, helt uten å ta av fellesskapets ressurser. På sørsiden av spranget kan det stå: «Å hoppe var modig gjort men ganske dumdristig. Ikke ring nødetater. Det er bare å gå på sti 500 meter oppover elven, kryss Nybrua, gå så 500 meter tilbake nedover elva tilbake til der du hoppet. »

Anne Sofie Lofthus, hytteeier i Sjodalen, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags