Nato-bomber regner ned over venner og familie av oss lillehamringer

-  Akkurat nå er det mange lillehammerfamilier som fortviler, er livredde fordi en NATO-alliert av Norge, nemlig Tyrkia, bomber – invaderer – dreper i nabolandet Syria, skriver Aksel Hagen.

- Akkurat nå er det mange lillehammerfamilier som fortviler, er livredde fordi en NATO-alliert av Norge, nemlig Tyrkia, bomber – invaderer – dreper i nabolandet Syria, skriver Aksel Hagen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Torsdag 10. konstitueres det nye kommunestyret, som jeg uplanlagt og uventet blir medlem av. Det blir interessant og det blir krevende. Ikke minst må jeg lære meg opp igjen på hva og hvem Lillehammer er i dag, og hva byen vår bør bli framover.

En av de tingene jeg vet vi skal være både glade for og stolte over er at så mange av innbyggerne våre kommer opprinnelig fra mange ulike land i verden. Mesna Rotary sin bok "Stemmer fra mange land – sammen i Lillehammer" opplyser oss nettopp om dette.
Derfor er det særlig trist at akkurat nå er det mange lillehammerfamilier som fortviler, er livredde fordi en NATO-alliert av Norge, nemlig Tyrkia, bomber – invaderer – dreper i nabolandet Syria, der ikke minst mange kurdere bor. Norske myndigheter, Nato-generalsekretær Stoltenberg, til og med Trump, vil sikkert si at dette ikke er så bra, og be Tyrkia fare varsomt fram. Men det blir også det hele. Der vi er i dyptfølt harnisk over at Russland invaderer en nabo, er vi mer beklagende og advarende når en av oss Nato-land gjør noe av det samme.
Tilbake til Lillehammer. Vi kan lese i kommuneplanens samfunnsdel at ‘Det er godt å bo både i by og grend, og vi må tørre å si det’. Samtidig, mange titall av oss har og får det nå forferdelig vondt i dagene som kommer med venner og familie på flukt fra krig og fordervelse. Vi må også tørre å si det. Dette viser at lokalpolitikken, og et kommunestyre som være opptatt av alle sin innbyggeres ve og vel, ikke unnslipper det globale.

Er det noe vi kan vi gjøre?

Aksel Hagen, Lillehammer , kommunestyrerrpr. (SV)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken