Nordseterplan, - viktig, krevende og spennende

- En gjengs oppfatning er at Nordseter ikke skal bli et nytt Sjusjøen og/eller et nytt Hafjell. Men hva skal det bety i praksis, spør Aksel Hagen. (arkivfoto)

- En gjengs oppfatning er at Nordseter ikke skal bli et nytt Sjusjøen og/eller et nytt Hafjell. Men hva skal det bety i praksis, spør Aksel Hagen. (arkivfoto)

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er vanskelig å være på Facebook/FB og ikke ha lagt merke til gruppa Gropmarkas venner – Lillehammerfjellet. Ikke bare på FB forresten, de er også voksende synlig ute i bybildet, og ikke minst på Nordseter der de gjør mye godt dugnadsarbeid til glede for oss alle. Gruppas administrator Ivar Ringen skrev for noen dager siden følgende på denne FB-sida. "Nå vil vi bruke alle krefter på Områdeplan Nordseter framover. Være en aktiv og konstruktiv bidragsyter i prosessen sammen med Lillehammer kommune."

Som medlem av planutvalget setter jeg stor pris på at de både organiserer seg opp, verver medlemmer og markerer en slik ambisjon om å delta i dette planarbeidet. De er nå blitt ei gruppe som har de beste forutsetninger til å gå inn i alle de krevende debatter som vil komme underveis i dette planarbeidet.

Utgangspunktet er godt. Det synes nemlig å være ei gjengs oppfatning om vi både skal få ei markagrense for Gropmarka og ei byggegrense mot Lillehammerfjellet og Sjusjøen (fjellgrense).

Ei like gjengs oppfatning er at Nordseter ikke skal bli et nytt Sjusjøen og/eller et nytt Hafjell. Men hva skal det bety i praksis? Det er mye areal å boltre seg på - eller ikke boltre seg på - mellom de to grensene. Akkurat nå synes det å være ei brei tilslutning i kommunestyre og planutvalg til ei skånsom utvikling der Nordsetersærpreget skal tas vare på og dyrkes videre fram. Det er jeg og SV glad for. Sjøl har jeg per i dag lite kunnskap om hvordan 'utbyggerlandskapet' ser ut - hvem er det som nå vil fram i plansola og sikre seg mulighet til hvilke utbygginger?

Så skal en områdeplan være så mye, mye mer enn å si ja og nei til utbyggingsframstøt. Det primære må være å ta vare på og foredle Nordseters vakre landskapsrom til glede og nytte for oss alle - i mest mulig respektfull forening: Dagsturfolk, 'naturvernere', turister, 'landbruk', reiseliv, hyttefolket, grunneiere med flere - i tilfeldig rekkefølge. Nei - dette er ikke naivt uoppnåelig. Vi sier jo alle at vi vil ei bærekraftig utvikling, gjør vi ikke?

Aksel Hagen, Lillehammer, medlem av planutvalget (SV)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags