Ny bomplassering på Østfjellvegen rammer barnefamilier

LAVTERSKEL: Lars Høglien tar til orde for at damanlegget langs Østfjellvegen må kunne nås uten å bli krevd for bomavgift.

LAVTERSKEL: Lars Høglien tar til orde for at damanlegget langs Østfjellvegen må kunne nås uten å bli krevd for bomavgift. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Østfjellvegen har over flere år slitt med mobildekningen ved den automatiske bommen de har ved Åkvisla. Styret i Østfjellvegen har gjort et vedtak, og er i gang med å flytte bommen et stykke ned i vegen. Dette gjør de for å få bedre mobildekning, og med det oppnå bedre stabilitet og drift av bommen. Forståelig, for alle.

Plasseringen av den nye bommen har skapt reaksjoner blant tretlingene. Det kan ikke komme overraskende på vegselskapet. Bommen skal plasseres noen meter nedenfor innkjøringen til Moksa damanlegg. Damanlegget som i dag er et yndet sted for bading, fisking og friluftsliv. Særlig for tretlingene, men også innbyggere i kommunen ellers.

Moksadammen er en lokal perle som frem til nå har vært et gratis tilbud og en møteplass, men som med den nye bomplasseringen vil koste den enkelte bomavgift. De som bruker anlegget er særlig barnefamilier, ungdom og eldre. Det er særlig på slike dager vi har hatt nå i det siste, med godt og varmt vær, at stedet er populært. Ellers er det ganske stille.

Undertegnede mener at plasseringen av den nye bommen er svært spekulativ, og direkte usosial. De fleste klarer fint å betale, men for noen vil denne kostnaden medføre at terskelen blir høyere for benytte seg av området, og de må finne andre alternativer. De har vi ikke flust av i kommunen pr idag, “alt koster”!

Damanlegget “Moksadammen” ligger langs Østfjellvegen, og det er kraftverket (GE) og Øyer kommune sammen med grunneier(e) som har lagt til rette for dette anlegget slik det fremstår idag.

Det virker nå for meg og flere til, som om Østfjellvegen ønsker å melke lokale barnefamilier, og andre brukere for de kronene de kan ved den nye bomplasseringen. Dette har skapt stor misnøye blant innbyggerne som benytter seg av området. Engasjementet blant de besøkende har vært stor, og tidvis skarp. Særlig med tanke på at mobilforholdene er identiske om bommen plasseres rett ovenfor innkjøringen, er det for flere en provoserende plassering av bommen fra vegselskapet sin side, når de faktisk har et alternativ om å la være.

Min bønn til Østfjellvegen vegselskap, er at de plasserer bommen slik at innbyggerne fortsatt kan bruke denne perlen, som damanlegget virkelig er, uten å måtte betale bomavgift! At vi beholder dette som et gratis tilbud for alle, og at vegselskapet ikke vurderer dette til ny måte å tjene penger på. Vi trenger lavterskeltilbud i vårt lokalmiljø!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags