Ny E6 i strid med FNs globale mål!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.FN har utpekt 2021-2030 som tiåret for restaurering av natur. Det betyr kort sagt at landene i verden har blitt enig om å bygge opp igjen det mennesker til nå har ødelagt. Gjenopprette alt det tapte.

Folk har ikke bare innsett at våre små og store stier og veier har ført til stor ødeleggelse, men også at alle disse enkelte inngrepene utgjør en trussel mot vår egen eksistens fordi det er så mange av dem. Nedbygging skjer hele tiden, over hele kloden, også her i vår kommune. Selv områder med lovens strengeste vern skal asfalteres.

Av og til lurer jeg på om de som bestemmer ikke forstår at all naturødeleggelse skjer lokalt, uavhengig hvor i verden du befinner deg. Eller er det bare sånn at disse lederne tenker at vår naturødeleggelse ikke har så mye å si, fordi noen andre sikkert er verre? Det siste ser ut til å være tankesettet til alle lands ledere.

Derfor er det bare å ønske FN lykke til med målet. Når selv land som kan gjøre en forskjell velger å bygge unødvendig der de selv har vedtatt lover mot inngrep, så blir det spennende å se resultatene. Heldigvis er det fortsatt mulig med endring, bevaring og gjenoppretting. Det eneste som kreves er at flere sier ifra.

Lars K. Giæver, sekretær, Lågendeltaets Venner, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags