Nye studieplasser til Innlandet

FLERE STUDIEPLASSER: Vi må være rustet for framtida. Utdanning er med og sørger for at vi kan møte det som kommer med kunnskap, erfaring og løsninger. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

FLERE STUDIEPLASSER: Vi må være rustet for framtida. Utdanning er med og sørger for at vi kan møte det som kommer med kunnskap, erfaring og løsninger. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Av
DEL

Leserinnlegg
Å investere i kunnskap og kompetanse er den sikreste investeringen vi kan gjøre. Den kommer hele samfunnet til gode. Innlandet fylke er rikt på naturressurser, men den viktigste kapitalen vår er menneskene som bor her. Det å sørge for attraktive utdanningstilbud i Innlandet er viktig for dem som bor her, og det er veldig viktig for å trekke nye innbyggere hit.

Søkertallene fra Samordna opptak i år viste at rekordmange søkte seg til høyere utdanning. Også tidligere kriser har vist oss at flere ønsker å utdanne seg når tidene er dårlige. Årets søkertall viser at koronakrisen ikke er et unntak.

Til glede for de mange tusen som søkte høyere utdanning i vår, oppretter regjeringen 4000 flere studieplasser rundt omkring i landet, 155 av disse er i Innlandet. Opprettelsen av studieplassene forutsetter vedtak av forslaget i revidert nasjonalbudsjett i juni.

Høgskolen i Innlandet er en av utdanningsinstitusjonene som får flere studieplasser. Det betyr at flere får gleden av å studere i Innlandet. Det er viktig å få flere i utdanning i yrker vi har behov for framover. Derfor er det bra at tilbudene innen barnehagelærer-, lektor- og sykepleierutdanningen økes betydelig. Også mindre fag som film og matematikk, naturvitenskap og teknologi får nye plasser.

Norge skal gjennom en langvarig omstilling, også helt uavhengig av koronakrisen. Vi må sørge for at arbeidstakere har den kompetansen arbeidslivet etterspør og sørge for å få flere i arbeid. Utdanning er nøkkelen til å få det til.

Disse studieplassene er viktige, og vi vet at de kommer godt med. Det innebærer et løft for flere fagfelt at kapasiteten ved disse utdanningene nå økes. Vi må være rustet for framtida. Utdanning er med og sørger for at vi kan møte det som kommer med kunnskap, erfaring og løsninger.

Kari-Anne Jønnes, Høyre
Terje Rønning, Venstre
Charlotte Veland Hoven, KrF

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags