Økonomistyring i Ringebu

Av
DEL

leserinnlegg
Ordfører Fossmo har i flere avisinnlegg skrytt av at Ringebu Ap har sørget for god økonomistyring i kommunen. Det vises blant annet til at disposisjonsfondet nå er på 87 mill., etter å ha økt med 38 mill. i løpet av perioden.

Fossmo unnlater å fortelle at det meste av dette allerede er bundet opp, blant annet i framtidige pensjonsforpliktelser. Når forskutteringen av Brekkebakken blir utbetalt, sitter vi igjen med 10-12 mill vi kan disponere fritt.

I den perioden Ap har hatt rent flertall, har lånegjelda i kommunen økt fra 375 mill. 1.1.2016 til 510 mill. 30.04.2019, og gjeldende økonomiplan er lagt uten overskudd de kommende fire åra.

Ved behandling av 1. Tertialmelding i kommunestyret nå i juni var overskuddet i årets budsjett på 900 000 brukt opp, og kommunestyret måtte tilleggsbevilge 685 000 fra disposisjonsfondet for å unngå et budsjett med underskudd. «Jeg mener vi har lykkes med en god og sterk økonomistyring» skriver Fossmo. Mon det.
Det er mye positivt som skjer i Ringebu, og etter avisinnlegg å dømme har Ringebu Ap all ære for dette uavhengig av om det gjelder prosjekt startet opp i forrige periode, saker som et enstemmig kommunestyre står bak, eller prosjekter vedtatt og gjennomført av andre enn Ringebu kommune. Da må vi forvente at Ap også tar fullt ansvar for de økonomiske utfordringene kommunen står framfor.

Formannskapet er orientert om at vi ved oppstart av økonomiplanarbeidet nå i høst ser ut til å måtte kutte 10 mill for å komme i balanse. Innbyggerne i Ringebu fortjener en ærlig framstilling av den økonomiske situasjonen i kommunen, og de partiene som i valgkampens hete lover penger til alle gode formål kan møte en tøff hverdag etter valget.

Erik Odlo, ordførerkandidat Ringebu Sp

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags