Olympiaparkens tekniske konkurs - en varslet katastrofe

OLYMPIAPARKEN: Situasjonen bidrar til å sette våre politikere sjakk matt fordi man har lite annet valg enn å sikre anleggene for byen, skriver innsenderen.

OLYMPIAPARKEN: Situasjonen bidrar til å sette våre politikere sjakk matt fordi man har lite annet valg enn å sikre anleggene for byen, skriver innsenderen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
I sin rapport til kommunen datert 15.4.2020 beskriver Olympiaparken hvordan inntektene er blitt borte, hvordan de har til hensikt å bruke de ansatte til vedlikehold (særlig «nedvasking» av samtlige anlegg) og at de planlegger å bygge en garasje til tråkkemaskinen til ca. 1 million kroner. De orienterer kommunen om at de ikke har til hensikt å permittere de ansatte. De redegjør for de økonomiske konsekvensene av dette. Konklusjonen er følgende:

«Dersom dette ikke er tilstrekkelig («dekning gjennom relevante kompensasjonsordninger»), vil Lillehammer Olympiapark AS søke Lillehammer kommune om forsterket driftstilskudd.». I klartekst betyr dette at de (Olympiaparken) forventer at Lillehammer kommune dekker de store underskuddene som er i ferd med å bygge seg opp.

Den tekniske konkursen i Olympiaparken er altså ingen overraskelse. Den er tvert imot en varslet katastrofe. Hva har ordføreren gjort med dette? Ingenting! I hennes orientering til formannskapets medlemmer datert 14.10.2020 følger hun den gamle oppskriften om å skylde på alle andre bare ikke seg selv.

Det har ikke manglet på forslag underveis

  • Opposisjonen har presset på for å få «en langsiktig, helhetlig plan» for å gjøre Olympiaparken levedyktig på sikt.
  • Vurdere eierforholdene til anleggene f.eks. bruke «Idrettens Hus» som modell..
  • Bob og Akebanen går alene med et underskudd på 7-10 millioner kroner (etter at støtten fra staten og fylkeskommunen er trukket fra). Terje Rønning foreslo i sin tid å nedlegge Bob og Akebanen.
  • Olympiaparken har fremmet en rekke konkrete forslag til hvordan man kunne øke inntektene.
  • Profesjonelle event-selskaper har etterlyst et eget selskap som kunne konsentrere seg om inntektsbringende arrangementer.

Alle forslag er blitt møtt med en øredøvende taushet. Det gikk som det måtte gå: I dag er den tekniske konkursen et faktum.

I mai og juni kritiserte opposisjonsleder Oddvar Møllerløkken Olympiaparken for ikke å permittere ansatte slik andre selskaper gjorde. Han var redd regningen ville komme på kommunens bord, hvilket den nå gjør. Situasjonen bidrar til å sette våre politikere sjakk matt fordi man har lite annet valg enn å sikre anleggene for byen. Samtidig må stunden være der nå for å stille tydelige krav om veien videre.

Jonas Øglænd, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags