Øyer Senterparti har vist at det må en penis til for å styre kommunen

– Øyer Senterparti kan gjerne tenke etter hvilke signaler de sender til jenter og kvinner i kommunen sin, skriver Sanna Sarromaa i dette leserinnlegget.

– Øyer Senterparti kan gjerne tenke etter hvilke signaler de sender til jenter og kvinner i kommunen sin, skriver Sanna Sarromaa i dette leserinnlegget. Foto:

Av

- Jeg føler med alle jentene og kvinnene som blir satt til side og undertrykt på denne måten for sitt kjønn, skriver Sanna Sarromaa etter kommunevalget i Øyer.

DEL

Leserinnlegg
I mange år har man jobbet iherdig for å få nominert kvinner på toppen av valglistene, slik at kvinner også kan bli ordførere og styre kommuner. Står man på toppen av en valgliste, er man i utgangspunktet en ordførerkandidat. Man deltar i ordførerdebatter og fronter partiets politikk og linje.

Men ikke i Øyer, og ikke i Senterpartiet. Øyer Senterparti viste at det nemlig må en penis til for å styre kommunen. Laila Jonassen Skåden gjorde jobben i valgkampen, men ble stygt satt til side da det viste seg at en kandidat med penis liksom hadde fått flere personstemmer. Liksom. De fleste hadde nemlig ikke gjort noen endringer med valglisten. Senterpartiet i Øyer fikk 1148 stemmer hvorav 462 ble avgitt uten korrigeringer – med Skåden på topp (GD 9.10.). Jon Halvor Midtmageli, som nå seiler opp som ordfører, takket være sitt kjønn, uten noensinne å ha vært ordførerkandidat, fikk 255 personstemmer. Skåden fikk 113. Til sammen var det altså 575 som ønsket Laila Skåden som ordfører, kontra Midtmagelis 255.

Det er dette som er patriarkatet. Jeg føler med Laila Jonassen Skåden som gikk til en valgkamp som ordførerkandidat og åpenbart gjorde en glimrende jobb. Jeg føler med alle jentene og kvinnene som blir satt til side og undertrykt på denne måten for deres kjønn. Deres politiske ambisjoner og deres politiske prosjekter teller ikke, for det vil alltid kunne komme en viktigere kandidat som har riktig utstyr mellom beina.

Jeg føler ikke bare med, jeg blir sint og forbannet. Vi er gjerne sjokkert over kvinners posisjon og rettigheter i land som Saudi-Arabia, men nå behøver vi ikke å dra lenger enn til Øyer for å finne saudiarabiske tilstander.

Øyer Senterparti kan gjerne tenke etter hvilke signaler de sender til jenter og kvinner i kommunen sin. Hadde Jon Halvor Midtmageli virkelig hatt baller, hadde han aldri vært med på dette kuppet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags