Partiet og fagbevegelsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Jeg er lastebilmekaniker, og har jobbet i dette yrket i mer en 35 år. Jeg har nesten like lenge være fagorganisert. I mer enn 25 år har jeg hatt tillitsverv i fagbevegelsen.

Som tillitsvalgt på forskjellige nivå har jeg innsett at vi i fagbevegelsen er avhengige av beslutninger som fattes av politikere. Jeg mener helt klart at fagbevegelsen trenger alliansepartnere i politikken både på riksplan og på lokalplan.

Når jeg så ble spurt om å bidra i Lillehammer Arbeiderparti var det vanskelig for meg å takke nei. Jeg ønsker å bidra med mine erfaringer og mitt engasjement til alle deler av lokalpolitikken i Lillehammer kommune. Derfor svarte jeg ja når jeg ble spurt om å stå på partiets liste til høstens kommunevalg.

Etter de siste dagers debatt i GD om flere hatter i politikken, har jeg gjort meg noen tanker. Jeg mener det er en klar styrke for både politikken og fagbevegelsen at tillitsvalgte tar på seg politiske verv. På Lillehammer Ap sin liste til kommunevalget er det hele 14 kandidater med sterk tilknytning til fagbevegelsen. Det tenker jeg tyder på at folk fra fagbevegelsen føler seg hjemme i Lillehammer Ap.

Når partier på høyre og venstresida kritiserer det gode forholdet mellom fagbevegelsen og Ap, bør de kanskje gå i seg selv å spørre seg hvorfor ikke deres politikk appellerer like sterkt til fagbevegelsens folk.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags