Politisk debatt 2019 – uten Ap!

Ola E. Skrautvol mener Lillehammer Ap ved ordfører Espen Granbrg Johnsen og ordførerkandidat Ingunn Trosholmen har ekskludert seg fra en åpen debatt gjennom udugelige lederskap.

Ola E. Skrautvol mener Lillehammer Ap ved ordfører Espen Granbrg Johnsen og ordførerkandidat Ingunn Trosholmen har ekskludert seg fra en åpen debatt gjennom udugelige lederskap.

Av
DEL

leserinnlegg
Det skal arrangeres politisk debatt på Litteraturhus Lillehammer den 15. august. Professor Jon Helge Lesjø ved HINN vil lede debattkvelden og mer informasjon tilknyttet arrangementet vil bli presentert senere.


Alle partier i Lillehammer kommune er invitert for å stille til åpen debatt og presentere sine synspunkter og prioriteringer for sine velgere og Lillehammers innbyggere for neste valgperiode. Alle partier i Lillehammer har takket ja til å delta innen svarfristen, unntatt Lillehammer Arbeiderparti.

Så viser det seg at byens ordfører fra Ap, Espen Granberg Johnsen, har satt i gang en prosess for å desavuere dette tiltaket. Ordførerkandidat fra samme parti, Ingunn Trosholmen, har hengt seg på, og disse to har tatt kontakt med samtlige gruppeledere i de andre partiene for et «mørkeromsmøte» i fortsettelsen av formannskapsmøte tirsdag 18.6.

Dette betyr i klartekst at vår ordfører og Ap’s ordførerkandidat setter seg selv i en svært alvorlig situasjon i forhold åpenhet rundt politisk arbeid og innbyggernes mulighet til innsyn og deltagelse i dette.
Jeg må minne vår ordfører på at han er hele byens ordfører og skal ivareta grunnleggende prinsipper for demokrati, åpenhet og ytringsfrihet.

Kan årsaken til vår ordfører sitt desperate utspill til lukkede bakromsmøter, for å unngå en åpen debatt, kan være at han ser at plattformen for mange generasjoners Ap’s makt i Lillehammer begynner å briste?
Med et så alvorlig angrep på demokratiet som denne situasjonen viser, er det åpenbart at ordfører og ordførerkandidat for Ap, på en selvutslettende måte, ødelegger for sin politiske framtid i Lillehammer.
Slike mørkeromskrefter skal vi rett og slett slippe å forholde oss til.

I vårt samfunn er grunnleggende åpenhet i forhold til utøvelse av politisk virksomhet et helt betinget fundament.
Jeg henstiller derfor velgere i Ap til umiddelbart å sørge for at de har egne tillitsvalgte i lederposisjoner som respekterer våre grunnlovfestede prinsipper. Alt annet vil være uakseptabelt.

Fristen på deltagelse på «Hvor går Lillehammer? – Politisk debatt 2019» var den 14. juni.
Det betyr at Lillehammer Arbeiderparti selv har ekskludert seg fra en åpen debatt gjennom sitt udugelige lederskap.

Det at ordfører Espen Granberg Johnsen, sammen med sin ordførerkandidat Ingunn Trosholmen, ikke har grunnleggende vurderingsevne på egne vegne, heller ikke på vegne av sitt parti og sine velgere, må de ta ansvar for selv.
Generasjoner i maktposisjon og utilbørlig maktutøvelse kan gå mot sin endelikt også i Lillehammer.

Jeg velger å sitere John Dalberg – Acton, historiker, politiker og forfatter (1834-1902) i denne saken:
Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely.
 

Ola E. Skrautvol

Kommunestyrerepr. (Sp), Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags