Prosjekt fremtidig sykehusstruktur

MJØSSYKEHUS: De som jobber med «Prosjekt fremtidig sykehusstruktur» gjør vel ikke den jobben de er satt til, hvis de holder på mye av det som var før Sykehuset Innlandet HF ble opprettet, skriver innsenderen.

MJØSSYKEHUS: De som jobber med «Prosjekt fremtidig sykehusstruktur» gjør vel ikke den jobben de er satt til, hvis de holder på mye av det som var før Sykehuset Innlandet HF ble opprettet, skriver innsenderen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er avgjørelsen om sykehusstruktur allerede tatt? Dette spørsmålet er overskrift på lederartikkel datert 11. september. Det svares at tidsfristen for hele rapporten om framtidig sykehus-struktur er slutten av november, og at nylig påbegynt samfunns-analyse har slutten av oktober som tidsfrist. Da blir det – i alle fall – lite tid til å «innarbeide» denne viktige delen i «hele rapporten»!

I lederartikkelen vises det til at styreleder Svein Gjedrem i Helse Sør-Øst skal ha sagt at samfunnsanalysen skal være «bakgrunns-teppe», også for «valg av tomt for Mjøssykehuset». Da er vel opplegget at det skal bygges et helt nytt sykehus, og at det skal ligge ved Mjøsa: Brumunddal var «plan A», Moelv er «plan B», og tomt på vestsiden av Mjøsa kan eventuelt bli «plan C».

Nytt sykehus på Hamar er vel ute av bildet, av samme årsak som det påtenkte sykehuset i Brumunddal. Også Lillehammer ligger ved Mjøsa; men denne byen kan ikke fylle kravet om «nytt» sykehus.

Sykehuset Innlandet HF er en stor organisasjon: Sykehusene Gjøvik-Lillehammer er bare én av 8 divisjoner. Mellom divisjonene og administrerende direktør er det 5 stabsområder, og ett av disse har navnet «Prosjekt fremtidig sykehusstruktur». Da er det vel underforstått at den nåværende sykehusstrukturen er så foreldet at den er lite å bygge videre på: At det «må» bygges temmelig mye nytt, med ett etter hvert digert sykehus sentralt ved Mjøsa som hovedgrep.

De som jobber med «Prosjekt fremtidig sykehusstruktur» gjør vel ikke den jobben de er satt til, hvis de holder på mye av det som var før Sykehuset Innlandet HF ble opprettet, og før fylkene Oppland og Hedmark ble slått sammen: Altså relativt stort sykehus på Lillehammer, som akutt-sykehus for vestdelen av Innlandet, og relativt stort sykehus også på Elverum, som akutt-sykehus for østdelen av dette storfylket?

Jo Heringstad, Ås

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken