Rødt i Sør-Fron, et nytt alternativ

Av
DEL

leserinnlegg
Rødt stiller for første gang i historien til valg ved kommunevalget i Sør-Fron kommune. For første gang er det dermed et reelt alternativ på venstresiden i kommunen.

Vi vil inn i kommunestyret fordi vi vil bekjempe Forskjells-Norge lokalt. En konkret sak er barnetrygden, som blir regnet som inntekt og kommer til fratrekk ved beregning av sosialstønad. I Sør-Fron kommune berører dette direkte ca. 45 barn. At en universell ordning som barnetrygd skal fratas de svakeste i samfunnet, virker for oss helt bakvendt og urimelig. Barnetrygden økte fra 970kr. til 1054kr fra mars 2019. Disse pengene hører hjemme hos familiene.
Tallene er klare: andelen barn som vokser opp i hjem med vedvarende lavinntekt øker. Hvert tiende barn regnes i dag som barn som lever i fattigdom. Grunnene til at mennesker havner i fattigdom er mange og problemet er sammensatt, f.eks. tilhørighet til et godt arbeidsliv, og ifølge økonomen Pikettys forskning har vi lært at økonomisk klassetilhørighet går i arv.
Pr. dag utgjør barnetrygden ca. 34kr, noe som høres lite ut, men det kan utgjøre en stor forskjell. Disse 34 kronene kan holde barn innafor normalen, hindre utenforskap og være den lille forskjellen som får en familie til å holde hjula i gang.
Rødt i Sør-Fron er det eneste partiet som er helt konkrete på dette, og vi kan garantere at vi kommer til å jobbe for dette fra første dag. Vi går til valg på å bekjempe Forskjells-Norge lokalt.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags