Skivebom i Sør

Av
DEL

leserinnlegg
Unge mennesker trenger gode forbilder. Det er prisverdig at Lillehammer VGS har dedikert veggplass til en fotoutstilling av tidligere elever som har hevdet seg nasjonalt og internasjonalt på ulike felt i samfunnslivet. Målet er å inspirere dagens elever. Selvfølgelig kan du nå dine drømmer selv om du er en vanlig jente eller gutt fra Lillehammer.
Derfor er det trist at skolens initiativ kan gi signal om at det enten er større sjanse til å lykkes hvis du er gutt, eller kanskje enda verre at vi setter mindre pris på innsatsen din hvis du er jente.

Komiteen har bestått av seks menn og én kvinne, og resultatet er 32 bilder på veggen; 27 menn og 5 kvinner. Kjønnsperspektivet har ikke vært vurdert, sier komiteens leder. Da er det ikke rart det har gått galt. Man glemmer fullstendig at unge jenter antageligvis lar seg inspirere av helt andre helter enn oss middelaldrende menn.
I politikken har vi klare regler for å fordele roller mellom menn og kvinner. På valglistene våre har vi 50/50-fordeling, og når vi fordeler verv etter valg må alle utvalg ha så lik representasjon som mulig av begge kjønn. Vi trenger disse reglene for å ikke gå på slike blemmer man har gjort i denne saken, og resultatet er bedre diskusjoner, et mer legitimt demokrati og jeg vil hevde, bedre politiske beslutninger.
Det er lov å være ubetenksom og gjøre feil så lenge man retter dem opp igjen når man innser at resultatet ble feil. Jeg oppfordrer komiteen til å supplere utstillingen med noen flere kvinnelige inspirasjonskilder. Heldigvis er det mange å velge blant.

Mads Furu, Lillehammer Ap, leder, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags