Skolepolitikk for økte forskjeller

Lillehammer vgs

Lillehammer vgs Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Regionreformen har blir presentert som en demokratireform der fylkene skulle få flere oppgaver og mer ansvar. Det er det derimot lite som tyder på. Nå foreslår regjeringa at de nye fylkene må praktisere en ordning som gjør at de med best karakterer får bestemme hvilken linje de skal gå på og ved hvilken skole, mens de med lavere karakterer blir sendt dit færre ønsker seg.

Det vil få konsekvenser for ungdom i det nye kjempefylket Innlandet, der man i verste fall kan bli sendt 300 km for å gå på videregående. Selv om ordningen åpner for å dele inn fylket i regioner, blir disse regionene nødvendigvis store når hver region må inneholde minst to skoler som tilbyr det samme utdanningsprogrammet. For de store linjene som tilbys på nesten alle skoler er ikke dette er problemstilling, men det gjelder flere utdanningsprogram med mindre tilbud. Dette er veldig en dårlig idé og bidrar neppe til å redusere frafallet fra videregående.

Ordningen blir misvisende nok kalt «fritt skolevalg», men er i realitet en perfekt oppskrift på å skape et samfunn med stadig større forskjeller – i ekte, konservativ Høyre-ånd. Vi ønsker ikke at ungdom i Øyer mot sin vilje skal bli sendt til Tynset eller Kongsvinger for å bli ferdig med skoleløpet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags