Spørsmålet må være: hva kan vi gjøre for kommunekassa?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ordføreren i Lillehammer, og ulike representanter for den styrende koalisjonen, er aktive med å bygge en alternativ årsaksbeskrivelse for den økonomiske situasjonen i kommunen vår. De legger skylden på statsbudsjettet. Ikke nok med det, de er også aktive med å bygge en alternativ virkelighetsbeskrivelse. Hvordan de skal få de ansatte i kommunen med på laget til omstilling når de på folkemøte uttrykker at det ikke er en krise, forstår jeg ikke. I opposisjonen er vi tydelige på at de økonomiske utfordringene for Lillehammer er reelle og at vi sammen må ta grep.

Etter folkemøtet om kommunens økonomi, har vi fått fremlagt statsbudsjettet. Av det politiske spillet så forstår man at en Ap-ordfører aldri vil være helt fornøyd med et budsjett fra en H-regjering, og motsatt en H-ordfører vil aldri være helt fornøyd med et budsjett fra en Ap-regjering. Slik er det.

Men det er ikke statsbudsjettet som er årsaken til at Lillehammer må foreta store innsparinger og ha fokus på omstilling. Årsaken er å finne i den lokale historien om manglende fokus på omstilling over tid, om manglende fokus på innovasjon og manglende fokus på å legge til rette for næringslivet slik at vi skaper arbeidsplasser og inntekter. Ap kan ikke komme unna med å skylde på statsbudsjettet når de har styrt Lillehammer i tilnærmet 80 år.

Vi må slutte å spørre hva statskassa kan gjøre for kommunekassa, som lokalpolitikere må vi først og fremst stille spørsmålet - hva kan vi gjøre for kommunekassa. Jo, vi kan sammen med de ansatte bidra til å ha kontinuerlig fokus på optimal drift, innovasjon, digitalisering og et godt arbeidsmiljø. Vi kan legge til rette for et blomstrende næringsliv. Vi kan gjennomføre brukerundersøkelse, eksempelvis i helse og omsorgssektoren, som viser oss hvor skoen trykker. Vi kan ha fokus på kjernevirksomhet, og være tydelige på prioriteringene. Vi kan se på mulighetene for større kommuner. Det er mye vi kan gjøre. Det er ikke lett, men det er mulig, om vi har troen på at vi selv kan sitte i førersetet for vår egen situasjon.

Oddvar Møllerløkken, leder, Lillehammer Høyre

Årets svarteperspill

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags