Gå til sidens hovedinnhold

Hockey Classic – en tradisjon

Artikkelen er over 2 år gammel

GD MENER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


2017: 10031 tilskuere. 2018: 9165 tilskuere. Hockeyfesten i Håkons Hall har etablert seg. Møtet mellom Lillehammer Ishockeyklubb og Storhamar Hockey framstår som sportens fremste merkevare. For hva er det som skal kunne overgå derbyoppgjøret mellom to rivaliserende naboklubber i Innlandet i hockeysporten?

Svaret er enkelt og greit: Ingen ting innenfor en nasjonal ramme. Bare gjentakelser senere år.

Les også: Sportssjef Svensrud takker alle de frivillige

Håkons Hall fikk lørdag nok en gang vist seg fram som en velfungerende ramme for en stor idrettsbegivenhet. Så vil mange erkjenne at et bygg fra 1994-OL etter hvert trenger til videre oppgraderinger.

Norge var vertskap for ishockey -VM i 1999. Finalen gikk i Håkons Hall. Med om lag samme antall tilskuere som i lørdagens kamp. Suksessen med Hockey Classic er med på å modne tanke og håp om et nytt hockey-VM til Norge. Med Håkons Hall og Lillehammer som et sentralt vertskap.

Lillehammer og Hamar er sammen med på å løfte ishockeysporten

 

Suksessen med Hockey Classic trenger mer enn en flott ishall. Det er helt avgjørende med en organisasjon og en stab medarbeidere som vet hva som skal til for å gjøre arrangementet til en begivenhet. Dette ble nok en gang demonstrert.

To jevne og spennende oppgjør i fjor og i år har gitt lagene hver sin seier. Lillehammer og Hamar er sammen med på å løfte ishockeysporten. Grunnlaget er avgjort til stede for nye og spennende kamper. Der det er viktig å huske på at bak topplagene gjennomføres det et stort og viktig rekrutteringsarbeid. De mange kampene gjennom hele helga viser nettopp dette.

Med en sportslig suksess følger også en driftsmessig suksess. Dette viser behovet for topp kompetanse i alle ledd i L.I.K. Og når hockeymiljøet klarer å oppnå dette, bør dette være en vegviser for hvordan andre bør gå samme vegen.

Les også: Reichenberg «selvfølgelig» banens beste i møtet med gamleklubben

Les også: Vorspiel med hockeylagets fruer: – Det er jo litt ekstra spennende!