Staten stilte opp allerede i mars - Olympiaparken valgte å takke nei

Av
DEL

debatt
Viljen til å permittere ansatte sitter langt inne. Med rette, det skal ikke være et tiltak som brukes i tide og utide da, det er en meget alvorlig beslutning å sende ansatte hjem. Vi må likevel tørre å snakke om konsekvensene av å ikke gjøre det.

Olympiaparkens leder og kommunens ordfører har begge vært i GD for å rope om hjelp. Hjelp til å få kompensasjon for Olympiaparkens inntektssvikt de siste måneder. Det pekes på staten. De viser til at det er kritisk. Jeg har troen på at kompensasjonsordninger vil komme på plass, også for Olympiaparken. Vi jobber for at den type virksomhet også skal inkluderes.

Men, det nevnes ikke i fremstillingen gitt i GD hvilket ansvar Olympiaparken har for å redusere egne kostnader i samme periode, og slik sett redusere betydningen av inntektsbortfall. Fra mars 2020 har Olympiaparken, som andre arbeidsgivere (til tross for at de er finansiert offentlig og offentlig eid) hatt muligheten til å permittere sine ansatte. Da ville staten ha tatt regningen. Staten har gjort det enklere å ta dette vanskelige valget i denne perioden, nettopp fordi man vet at virksomheter ikke ville kunne holdt det gående og ansatte ikke hadde hatt arbeid å komme tilbake til om ikke staten tok et større ansvar.

Videre har man gjort det for å ta best mulig vare på de ansatte som blir permittert. Man har sett både den ansatte og bedriften i de ordninger man har avtalt i Stortinget, selv om det beste selvfølgelig er om man kunne unngått permitteringer.


Olympiaparken har derimot aktivt valgt å ikke permittere, å ikke benytte seg av denne muligheten, de har valgt å ha ansatte i arbeid. Det medfører klart store ekstrakostnader de da har valgt å ha løpende. Høyre har siden starten av corona perioden etterspurt, hvorfor? Dette vil jo bli en regning på kommunens bord i en allerede trang kommuneøkonomi. Ganske riktig kan vi se av avisa, regningen kommer. Men, hva gjør kommunen? Jo, kommunen ved ordfører peker på staten.

Staten stilte opp allerede i mars for Olympiaparken og andre arbeidsgivere, men Olympiaparken valgte å takke nei. Lillehammer Høyre mener det var en feil beslutning. En beslutning som kan medføre store utgifter i en allerede presset kommuneøkonomi.

Oddvar Møllerløkken, leder, Lillehammer Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags