Styres politikken i Lillehammer kommune av rådmann Tord Buer Olsen?

Kontrollerer rådmann Tord Buer Olsen informasjonsstrømmen mot politikerne og Lillehammers velgere?

Kontrollerer rådmann Tord Buer Olsen informasjonsstrømmen mot politikerne og Lillehammers velgere? Foto:

Av
DEL

leserinnleggFør valget i 2015 avslørte GD at rådmann Tord Buer Olsen og ordfører Espen Granberg Johnsen hadde holdt tilbake en rapport fra Østlandsforskning om skolestrukturen i Lillehammer. Den var ikke journalført og offentliggjort slik loven krever. Rapporten ble holdt tilbake da den kunne være negativ for velgeroppslutningen til Ap før valget den gang.

Her er sitater fra GD 6.10.2015: «Svaret var at ordføreren ikke engang visste at rapporten fantes. I hvert fall sa rådmann Tord Buer Olsen at det var slik, mens ordfører Espen Granberg Johnsen selv sa at han ikke hadde hatt noen interesse av å se den. Ordføreren får rapporten når dere andre får den, sa ordføreren»

Mitt spørsmål nå er: Skjer det samme nok en gang før valget nå den 9. september?

Etter rabalderet med Lillehammer Skifestival AS, har mange interesse av, og har etterlyst, rapporten for avklaring om et nytt uavhengig selskap for videreføring av store vinterarrangement, bestilt i kommunestyremøte 21.februar. Den skulle være ferdigstilt 1.juni, og rådmannen hadde en økonomisk ramme på kr. 200.000 for ekstern bistand.

Tida etter 1. juni er passert med nesten tre måneder, uten at noen rapport er journalført, eller presentert. Nylig henvendelse til styreleder i Lillehammer Olympiapark as (LOP), Sidsel Brath, bekreftet at hun kjenner til rapporten. Rådmann Tord Buer Olsen skulle se på saken og komme tilbake. Informasjonsansvarlig Kjersti Morset sier at en sak for rapporten ikke er utarbeidet for det politiske miljøet ennå. Altså har det ikke lyktes å få offisiell tilgang på nevnte rapport med digital dato 1. juni fra vår kommuneledelse.

Ved detektivarbeid har det likevel lykkes å få tilgang på dette viktige og retningsgivende dokumentet, som nå er tilgjengelig blant annet på lokale Facebook sider.
Konklusjonen i rapporten er alarmerende. Det er foreslått at Lillehammer Olympiapark AS nå også skal være ansvarlig for idrettsarrangementene. Det betyr at LOP blir juridisk ansvarlig både for eierskap av arenaer og samtidig skal ta risikoen for arrangementer, stikk i strid med det politiske vedtaket av 21.februar. Vedtaket sier at det skal være atskilt eierstruktur mellom selskap/organer som eier idrettsanlegg og selskap/organ som arrangerer konkurranser.

Igjen opplever vi en situasjon som før valget i 2015. Kritisk informasjon for Lillehammer kommune som kan påvirke valgresultatet, holdes tilbake. Det er også krystallklare meldinger fra Ap og ordførerkandidat Ingunn Trosholmen om at nettopp slike arrangement skal videreføres, på tross av elendigheten og begravelsen av Skifestivalen.
Igjen er det Lillehammer kommune ved rådmann Tord Buer Olsen som kontrollerer informasjonsstrømmen mot politikerne og Lillehammers velgere i viktige saker som angår vår kommunale framtid og økonomi. Mitt spørsmål til rådmannen er hvorfor rapporten av 1. juni ikke er journalført og gjort offentlig tilgjengelig for våre politikere og allmennheten. Det svaret vil Lillehammers velgere ha nå, sammen med den aktuelle rapporten, før valget den 9. september.

Ola E. Skrautvol, listekandidat Lillehammer Sp

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags