SV-skolen = Heldagsskolen

SV vil kjempe for heldagsskole og skolemat.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

SV vil kjempe for heldagsskole og skolemat. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

leserinnleggDe fleste vil ha gratis, sunn mat på skolen, mer fysisk aktivitet i skoletimen og leksehjelp til elevene. Ingen vil at det skal skje på bekostning av mattetimen eller norsktimen. En kombinasjon av alt dette er ikke mulig uten at vi beveger oss i retning heldagsskolen.

Heldagsskolen er ikke ensbetydende med stillesittende undervisning gjennom hele dagen. Det er et begrep for å beskrive en ny og moderne skolehverdag der elvene får leksehjelp på skolen (skolelekser), det blir lagt til rette for mer fysisk aktivitet på skolene, og alt dette kombineres med et gratis og sunt måltid. Etter SVs modell kan alt dette gjennomføres ved å utvide skolehverdagen med 1,5 timer. Siden mange elever likevel har lange dager på skolefritidsordningen (SFO) eller sitter utover kvelden med lekser, så legger vi denne tiden inn i skolen.

Den nye skoledagen gir en bedre familiehverdag. Med heldagsskolen har barna leksefri når de kommer hjem og kan bruke fritiden sin til lek og aktiviteter. Heldagsskolen er rett og slett en skoledag bedre tilpasset det livet folk i dag lever.

Heldagsskolen innebærer et bredere læringssyn enn i dagens skole, og gir plass til det som mangler mest: Større vekt på kreativitet, kunnskap og dybdelæring, mer tid til praktiske og estetiske fag, mer fysisk aktivitet og sunn og gratis skolemat. Dette vil gi en bedre skoledag for elevene, en bedre arbeidsdag for lærerne, og en bedre hverdag for familiene. Heldagsskole vil være et godt tiltak for å gi like muligheter for alle barn. Et tiltak for å redusere sosiale ulikheter.

SV har gjennom mange år har kjempet for heldagsskolen og skolemat. Det vil vi fortsette med til det er gjennomført i alle landets kommuner, også Lillehammer.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags