Sykehuset – en tverrpolitisk kamp

Selv om vi er uenige i mange saker i Lillehammer skal det ikke herske tvil om at vi også står sammen om viktige saker for kommunen og regionen vår, skriver Oddvar Møllerløkken (Høyre).

Selv om vi er uenige i mange saker i Lillehammer skal det ikke herske tvil om at vi også står sammen om viktige saker for kommunen og regionen vår, skriver Oddvar Møllerløkken (Høyre).

Av
DEL

Leserinnlegg
Det har den siste tiden vært sådd tvil i innlegg i GD om ordføreren har ryggdekning for sin bruk av midler til et kommunikasjonsbyrå i sykehussaken. Til det er å svare at ja, det har ordføreren. Vi støtter bruk av midler til sykehuskampen. Vi kjemper sammen for sykehuset vårt, den viktigste saken for Lillehammer på tiår – det skulle bare mangle. Jeg håper og tror alle partier tar saken jevnlig opp med sentrale beslutningstakere i egne partier. I Høyre har vi, også sammen med AP, arrangert flere møter med statsråd, statssekretærer, og sendt høringsinnspill og kommentarer ved hver korsvei. Selv om vi er uenige i mange saker i Lillehammer skal det ikke herske tvil om at vi også står sammen om viktige saker for kommunen og regionen vår.

Sykehussaken har pågått i mange år. Nå er vi sluttfasen, i alle fall slik saken ser ut per i dag. Det er mange som har meninger og det er stort engasjement – det er flott og det er bra og det er viktig for Lillehammer. Samtidig er det mange som nå flagger at de mener det ikke skal bygges et hovedsykehus. Det er ingen hemmelighet at jeg ikke var tilhenger av det vedtaket som nå ligger på bordet om et hovedsykehus, jeg og andre kjempet mot, men dette er nå vedtak som ble gjort tilbake i 2017. Det er derfor fristende å spørre hvor engasjementet for disse spørsmålene var fra enkelte da det toget gikk. For det gikk i 2017, med høringsfrist i mai samme år. Lillehammer kommunestyre, og partiene i Lillehammer, var den gangen klare i sin tale om sykehusstruktur. Vi ønsket ikke et hovedsykehus slik strukturen nå er lagt. Dessverre nådde vi ikke fram.

Nå når strukturen er bestemt, er spørsmålene annerledes. Nå er spørsmålet blant annet om vi skal beholde Lillehammer som akuttsykehus ved siden av hovedsykehuset. Det kjemper vi for, og vi gjør det tverrpolitisk.

Oddvar Møllerløkken, leder, Lillehammer Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags